Læsetid: 2 min.

Ny bagmandschef efterlyses

11. februar 1998

Chefen for Bagmandspolitiet bør gå af, mener kritikere

Justitiminister Frank Jensen (S) bør overveje om Michael Clan fortsat skal være chef Bagmandspolitiet, mener tidligere præsident for Sø- og Handelsretten Frank Poulsen
Selv om Michael Clan i går trak sig fra selskabstømmersagerne, så er hans stilling så svækket, at det må give anledning til spekulationer om hans fremtidige stilling. Jeg ville overveje, om han stadig skal være chef for Bagmandspolitiet," siger Poulsen.
"Bagmandspolitiet er meget svækket i forvejen og efter de sidste 14 dages tumult, bliver det svært at få rettet op på
Clans troværdighed, både i offentligheden og blandt personalet i Bagmandspolitiet".

Dømmekraft
Michael Clan valgte i går frivilligt at trække sig fra alle selskabstømmersager efter den sidste uges beskyldninger om, at han bevidst har fortiet sine tætte forbindelser til involverede i sagerne. Men selv om han har trukket sig fra selskabstømmersagerne, stilles der fortsat spørgsmål til hans stilling.
"Det har vist sig, at han ikke har kunnet håndtere selskabstømmersagerne, og derfor kan man overveje, om han overhovedet kan håndtere andre sager i Bagmandspolitiet," siger Enhedslistens Frank Aaen, der på sit partis vegne vil spørge justitsministeren, om Michael Clan ikke bør trække sig helt som chef for Bagmandspolitiet.
Frank Aaen mener, at justitsministeren burde have grebet ind for længst: "Der har længe været tvivl om Michael Clans habilitet. Han burde selv have erklæret sig inhabil for længst. Han har jo godt vidst, at der var nogle af hans venner involveret i selskabstømmersagerne," siger han.
SF og Dansk Folkeparti mener heller ikke, at Michael Clans beslutning om at trække sig fra selskabstømmersagerne er tilstrækkeligt.

Forsømmelighed
Det er ikke kun Clans mulige fortielser om inhabilitet i selskabstømmersagerne, der giver anledning til kritik. Frank Poulsen mener, at Bagmanspolitiets langsommelige behandling af sagerne er stærkt kritisabel.
"Den passivitet, som Bagmandspolitiet har udvist overfor sælgerne i selskabstømmersagerne, er udtryk for forsømmelighed. Clan burde have afprøvet sagerne ved retten. Om man havde vundet eller ej er ligegyldigt i denne forbindelse, men ved at prøve dem ved retten, havde man i hvertfald foretaget sig noget," siger Frank Poulsen. Flere af sagerne vil aldrig blive prøvet, fordi de er forældede.
Justitsminister Frank Jensen (S) vil ikke kommentere Clans fremtidige stilling inden for Bagmandspolitiet, men opretter foreløbig en midlertidig stilling som statsadvokat, der kun skal varetage selskabstømmersagerne.
Fungerende rigsadvokat, Birgitte Vestberg ventes sidst på ugen at barsle med en undersøgelse af spørgsmålet om Michael Clans habilitet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her