Læsetid: 2 min.

Venstre er blevet så ekstreme

28. februar 1998

De kristelige har derimod et enormt flot bud på en familiepolitik, mener en vælger i et af Københavns pænere kvarterer

Lone Randi Kristensen går rask af sted med et-årige charmerende Sara på armen og gør sine ærinder i den butiksmæssigt velforsynede Jægersborg Allé i Charlottenlund. Formentlig den bydel i København, der kan fremkalde mest begærligt mundvand hos den til enhver tid siddende skatteminister.
Mens hun alligevel skal vente på, at butikken med det lækre håndsyede børnetøj skal åbne om lidt, lykkes det Informations ud-blandt-vælgerne-gående medarbejder at fange den velklædte unge kvinde til et hurtigt interview om den aktuelle valgkamp og hvad den burde handle om.

Prototypen
Jann Sjursen, siger hun straks, Jann Sjursen og hans kristelige parti gjorde et stort og vældig positivt indtryk i tv forleden aften.
I årevis har Lone Randi Kristensen ellers stemt på Venstre.
"Men de er blevet så ekstreme. De er blevet kompromisløse, og det kan jeg ikke lide. Det gavner ikke demokratiet", mener hun.
Adspurgt om et konkret eksempel nævner Lone Randi Kristensen familiepolitikken:
"Venstre vil ikke være med til at gøre nok for børnefamilierne".
Som mor til tre børn mellem et og fem år er Lone Randi Kristensen prototypen på de vælgere, partierne bejler til, når de taler varmt om at gøre noget for børnefamilierne.
Hun har da også benyttet sig flittigt af de muligheder, de folkevalgte har givet. De sidste tre år har hun uden afbrydelse holdt barsels- og børnepasningsorlov.
Til september vender hun tilbage til jobbet som produktionskoordinator i en privat virksomhed. På deltid, så børnene kan blive hentet tidligt i institutionerne.
Med entusiasme i stemmen taler hun om den der tv-udsendelse med Kristeligt Folkeparti forleden.
"Jann Sjursen snakkede om, at det er for dårligt, at børneorlovs-ydelsen er sat ned til 60 procent af dagpengene, og han vil have den op på 80 procent igen. Og han talte om, at der er for lidt plads i institutionerne, og børnene bliver stuvet sammen som burbørn. Det er jeg helt enig i".

Pengene med barnet
"Jeg kan også vældig godt lide, at de vil lade pengene følge barnet, så kommunen betaler tilskud direkte til forældrene i stedet for institutionerne, og man selv kan bestemme, hvordan man vil bruge pengene på pasning. Det er nogle enormt flotte bud på bedre forhold for børnefamilierne".
Dog er der én principiel ting, som Lone Randi Kristensen ikke kan lide ved de kristelige:
"Jeg kan ikke lide, at de er imod fri abort. Det må være enhver kvindes ret selv at bestemme, om hun vil have et barn".
Foruden familiepolitikken lytter vor vælger i Charlottenlund særlig efter, hvad politikerne siger om det efter hendes mening alt for dårlige sundhedsvæsen.
"På det punkt ligger jeg meget til højre. Jeg tror, at det er fint nok med privatisering og det er sundt med noget konkurrence".
"Min mor er kronisk syg med ledegigt og har været indlagt til mange operationer. Det burde være sådan, at én læge følger patienten hele vejen igennem".
"Og så er der ventelisterne. Det er vanvittigt, at folk skal gå og lide i halvandet år for at få en hofteoperation. Man skulle lade pengene følge patienterne og lade folke blive opereret på et privathospital, hvis det er det, de vil", siger Lone Randi Kristensen og suser ind i den nu åbnede børnetøjsbutik.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her