Læsetid: 1 min.

Glemt i morgen

31. marts 1998

'I virkeligheden rager det her jer ikke en skid' - medieetik stavet for åben skærm, men for hvem?

TV-FILM
Det ærgerlige ved Søren Sveistrups manuskript til det ganske smertefulde fingerrap til de små, reklamestyrede tv-stationer i filmen Deadline var, at intet kom bag på os. Hele historien havde pæn dækning i nogle velkendte politiefterforskninger af det pakistanske kioskmiljø, i nogle i mediekredse længeløbende overvejelser om mere repræsentativt racemix i tv-værtstillingerne og den ældgamle historie om fagets kynisme - hvordan opretholder man en slags følelse for de menneskelige lavmålshistorier, man ustandselig fodrer sensationsblenderen med ? Med andre ord kunne det ærgerlige også anskues således, at kynismen var ligefrem proportional på begge sider af skærmen. De kloge narrer de mindre kloge, men af de lige kloge narrer ingen hinanden.
Når det var så velkendt - og iøvrigt absolut velbesat (i første række med Ulrich Thomsen, Charlotte Fich, Benedikte Hansen, Janus Nabil Bakrawi og Niels Anders Thorn) og instrueret med stor lydhørhed over for redaktionslokalers kreative kaos, journalisters indbyrdes julelege, fotografers endeløse faglige flueknepperi og fagets endnu mere endeløse studehandler - fik man en fornemmelse af, at det her var beregnet på medieundervisning (i luksusudgave) på et vist voksenniveau. Eller for BT's læsere.
Jeg tror, man må sigte mere subtilt, hvis og når de små, reklameafhængige tv-stationers grumsede raison d'etre skal lægges under elektronmikroskopet i fuld offentlighed.

Instr.: Esben Høilund-Carlsen. DR TV mandag.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her