Læsetid: 1 min.

Alt klar til storkonflikt

14. marts 1998

Den afsluttende forhandlings runde i forligsinstitutionen tog natten til hjælp

Knap en halv million arbejdspladser vil blive ramt af en storkonflikt, som ser ud til at bryde i næste uge, hvis de forhandlende parter fra industriens område ikke når til en løsning i løbet af weekenden.
Forhandlerne mødtes fredag eftermiddag til det sidste og afgørende forhandlingsmøde hos forligsmand Asbjørn Jensen.
Ved redaktionens afslutning var parterne ikke blevet enige, og der var da heller ikke den store optimisme, der prægede forhandlere.
"For mig at se er dagen en anden, men himmelen er lige så grå, som sidste gang vi mødtes. Nu har vi forhandlet med arbejdsgiverne i to måneder, og vi har flyttet os, men det har de ikke," sagde formanden for CO-industri, Max Bæhring, ved forhandlingernes start til Ritzau.

Konkurrenceevne
I Dansk Industri (DI) talte man ikke om konflikt, men om konkurrenceevne.
"Der er ikke forskel på taktikken i forhold til tidligere. Vi går ikke efter en nulløsning, for selvfølgelig er der plads til lønstigninger ude på arbejdspladserne. Men et forlig skal sikre, at konkurrenceevnen bevares," sagde formanden for DI's forhandlingsudvalg, Gerhard Albrechtsen.
Hos LO er man klar til konflikt der kan begynde allerede fra på onsdag. Det sagde formanden Hans Jensen, efter et møde i LO's forretningsudvalg fredag.
Han tilføjede, at hvis ikke arbejdsgiverne kommer med reelle tilbud, så bliver der intet forlig.
Et af de springende punkter i industriens forhandlinger har været, hvordan et efterslæb på 0,9 procent i pensionsbidrag skal finansieres foruden andre krav.
"Efterslæbet er industriens problem. Der skal også findes løsninger på andre områder. Derfor er løsning på pensionsproblemet i sig selv ikke nok," siger Hans Jensen, som ser på situationen med stor alvor.
"Men LO er klar til en konflikt, hvis det er det arbejdsgiverne vil," siger Hans Jensen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her