Læsetid: 2 min.

K'NYT

27. marts 1998

Store jazznavne til København
*Copenhagen Jazz Festivals sekretariat har offentliggjort nogle af de navne, der 3.-12. juli deltager i de hotte sommerdages festival: Charles Lloyd Quartet, Cubanismo, Woody Herman Orchestra, Mingus Big Band, John Tchicai, Zawinul Syndicate, Svend Asmussen Kvartet og Danmarks Radios Big Band med Cæcilie Norby.

Ridderkors til mediefolk
*Journalistik kan føre til meget, herunder Ridderkorset af 1. grad af Dannebrogsordenen. Den afgående nyhedschef i Danmarks Radio, Lis Merete Frederiksen, er netop blevet benådet med en sådan. Det samme er i øvrigt radiodirektør Hans Jørgen Skov.

Ny leder på Jomfru Ane
*En enig bestyrelse og personalegruppe på Jomfru Ane Teatret har udpeget instruktør Inger Eilersen som ny leder. Hun er uddannet som teaterinstruktør fra Statens Teaterskole, 1989, og har siden haft mange opgave med radiotater, musicals, opera, teater og undervisning på skuespillerskole. I 1995 oprettede hun teatret Ordet.

Årets tema på Det Kgl.
*Det Kgl. Teater fejrer i den kommende sæson sit 50-årsjubilæum ved at dyrke et tema, nemlig den mistænkeliggjorte kærlighed. Det oplyste skuespilchef Klaus Hoffmeyer, da han i går forelagde repertoireplanen. Det gælder et nyt stykke af Kari Vidø samt Patrick Marbers Ind på livet. Kærlighed mellem forældre og børn er emnet i Schillers Don Carlos, hvori replikkerne "falder som lussinger på vers", som Hoffmeyer udtrykte det. Også Oehlenschläger, Holberg, Karen Blixen (Sandhedens hævn) og Jess Ørnsbo er blandt dem, der står på planen i den nye sæson.
Kulturfondens bevillinger

Bevillinger fra Kulturfonden
*Handicapgruppen Korona i Århus har fået 55.000 til opførelsen af Harold Pinters George. Kunstneren Lars Mathisen har fået 70.000 kroner til et værk om indiske skiltemalere og skuespillere. Kulturfabrikken og den europæiske kunstnersammenslutning De Valigias to udstillinger af øjebliksbilleder med kufferter, der afspejler de steder i Europa, de enkelte kunstnere kommer fra, har fået 100.000. Og naturkunstparken KRAKAMARKEN ved Randers har fået 90.000 til et symposium for seks førende nordiske kunstnere. Fra Danmark deltager billedhuggeren Kirsten Justesen. Kulturfonden har bevilget penge til i alt syv projekter.

Fagligt møde på Det Kgl.
*Det Kgl. Teaters orkester, Det Kgl Kapel, har tidl. i denne uge holdt et fagligt møde, som forsinkede opførelsen af Tristan og Isolde i 20 minutter. Det oplyser Morgenavisen Jyllands-Posten, der kan fortælle, at teaterchefen Michael Christiansen ikke havde holdt et gammelt løfte om at afhjælpe underbemandingen. Tristan og Isolde blev spillet, men først efter at publikum havde påhørt et opråb fra kapellet om, at forsinkelsen skyldtes sygdom hos tre violinister samt de stærkt utilfredsstillende arbejdsforhold.

Biblioteker frygter EU-direktiv
*Bibliotekerne kan løbe ind i vanskeligheder, når de vil realisere ønsket om mere IT-teknologi samt videoer og cd'er. Ifølge dagbladet Aktuelt frygter man et EU-direktiv, som i løbet af halvandet år skal indføjes i dansk lov for at beskytte rettighedshaverne.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her