Læsetid: 2 min.

K'nyt

24. marts 1998

Nyopsætninger på Det. Kgl.
Det Kongelige Teater har offentliggjort sin operaplan for den kommende sæson med seks jubilæumsforestillinger. Nyopsætninger er Mozarts Tryllefløjten samt Leos Janaceks Jenufa, C. W. Glucks Gudernes Strid,
Gaetano Donizettis Elskovsdrikken samt Kvinden uden skygge af Richard Strauss. De to andre forestillinger er repremierer på Rosenkavaleren og Ariadne på Naxos. Sæsonens sidste premiere er en hyldest til Kurt Weill og Bertolt Brecht, en helaftensforestilling bestående Berliner Requiem, Ozeanflug og De syv dødssynder. Det Kgl. Teater fejrer i år 250-årsjubilæum.

Slumstrup får pris fra landbruget
Medarbejderne i Danmarks Radios montage- og dokumentargruppe modtog i går P1-prisen på 50.000 kr. Chefen for P1, Finn Slumstrup, modtog årets kulturpris fra Landbrugets Kulturfond, ligeledes på 50.000 kr. Det blev motiveret med, at kanalens udbud af programmer ikke alene er mangfoldigt, men også fuld af smittende fortælleglæde og indsigt.

Dramaet om Dalle Valle
Tidligere direktør for Daells Varehus, Kurt Daell, holder i dag foredrag om det gamle firma, kendt i gamle dage for sine postordrekataloger. Det sker i Jyllands-Postens
bladhus på Kgs. Nytorv kl. 15 - i anledning af journalisten Kurt Boelsgaards nye bog om samme emne.

Protestbrev til Iran
Den fremtrædende iranske skribent, Faraj Sarkouhi, har efter udstået fængselsstraf ikke fået sit pas udleveret, hvorfor han ikke kan rejse ud af landet. 51 iranske forfattere og journalisters protest følges nu op af 51 danske forfattere og kulturskribenters protest. De mener, der er tale om et brud på
iransk lov samt på en grundlæggende rettighed.

Indstillet til Aristeion
Forfatterne Suzanne Brøgger og Søren Ulrik Thomsen er blevet indstillet til Aristeion for henholdsvis Jadekatten og Det skabtes vaklen. Danmark har også to kandidater til oversætterprisen, henholdvis Claus Bech for Antonia Byatts Stilleben og Hanne Tang for Martin Amis Budskabet. Den uddeles i november. Aristeion blev i fjor herostraisk kendt, da Salman Rushdie fik den i København.

Elisabeth Toubro udstiller i USA
Den danske billedkunstner, Elisabeth Toubro, har tidligere udstillet på det dansk-ejede DCA Gallery i New York. Efterfølgende er hun inviteret til at udstille på Indianapolis Museum of Modern Art i Minneapolis 21. marts til 24. maj.

5.000 på besøg i kunstmesse
En kunstmesse i Marselisborghallen i Århus har i weekenden haft 5.000 betalende gæster. Økonomien løb rundt allerede med 1.000 gæster, hvorfor en ny planlægges om to år. 3.-5. april er der kunstmesse i Herning Kongrescenter.

Bakkens Hvile åbner
Sikkert forårstegn: På torsdag slår Bakkens Hvile, sangerindeteltet på Dyrehavsbakken, dørene op for en ny sæson.

Kunsten går på zoo-museum
En skulpturudstilling af Jean Fontaine åbner fredag aften på Zoologisk Museum i København - en bidsk kommentar til transplantioner, genteknologi, m.m.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her