Læsetid: 2 min.

K'nyt

21. marts 1998

Hamre mod Camre
Direktøren for Buena Vista, Erik Hamre, er vred over, at en ny, dansk H. C. Andersen-tegnefilm er blevet vist i tv, kun en måned efter premieren. Efter det dykkede besøgstallet fra 1483 til 76, altså mord for åbent lærred. Vreden retter sig mod filminstituttets nye direktør, Henning Camre, som Hamre mener har begået aftalebrud.

Forbrugerråd advarer DR
"Det er dybt betænkeligt, når en mediekoncern som DR både sender tv-programmer og så sælger produkter, der indgår i dem," siger afdelingschef for Forbrugerrådet, Hans Carl Nielsen i Aktuelt. "Så bliver børne-udsendelserne ren reklame for produkterne - og så bliver det jo hurtigt sådan, at der kun bliver lavet tv-programmer, hvor det er muligt at sælge merchandise til."

Lenz om det, vi bør
Den tyske forfatter, Siegfried Lenz, siger i et interview med Thomas Thurah i Weekendavisen bl.a.: "Vi kan ikke leve i splendid isolation og glæde os over hyggen i den lille landsby. Vi må finde ud af, hvad der sker andre mennesker i nabolaget, i nabolandet, om de har brug for vores hjælp, om de venter noget af os." En kommentar til så mange og så meget...

Kirk mindes på Folkets Café
Hans Kirk-kenderen Jens Forup fortæller om den store forfatter i anledning af dennes 100-års dag. Det sker søndag kl. 14 i Folkets Café på Thoravej i Københavns Nordvestkvarter. Skuespilleren Laila Anderson læser op, og Raymond Swing synger Kirk-sange.

Klaus Holsting hos Flora
Dokumentarfotografier af Informations fotograf, Klaus Holsting, vises fra 6. april og måneden ud i Floras Kaffebar på Blågårds Plads på Nørrebro, bl.a. en serie fra Sydafrika i valgperioden 1994.

Autorer jubilerer og kæmper
Foreningen Danske Jazz, Beat & Folkemusik Autorer fejrer 25-årsjubilæum i aften med gallakoncert i Falkonér Centret. Anne Marie Helger og 'Nulle' Nykjær Jørgensen optræder, ligesom der vil blive uddelt hæderspriser. Foreningen tæller 600 medlemmer og kan blandt sine faglige sejre notere sig afskaffelsen af punktafgiften på plader. Nu gælder kampen bl.a. DR's manglende respekt for dansk musik samt musikkøbmændenes ditto for danske talenter.

Prinsessen og fotografen
De rige ser på de fattige, når prinsesse Benedikte og prins Richard på mandag deltager i Det Danske Handelskammers Gallaaften i Harvard Club i New York. Emnet er den danske fotograf Jacob Riis, som fotograferede slumkvarterer i den store by sidst i 1800-tallet.

To bøger om psykiatri
Psykiatrifonden udgiver to nye bøger, Personlighed og personlighedsforstyrrelser af overlæge Erik Simonsen, samt Distriktspsykiatri - nu og i fremtiden af overlæge Per Vendsborg. Bøgerne sælges for 50 kr. stykket fra Carl Nielsens Allé 9, 2100 Kbh. Ø.

Mount Everest i planetariet
Fra 1. april kan man føle sig svimmel sammen med tre bjergbestigere på Mount Everest i Tycho Brahe Planetarium i København. Omnimax-filmen vises på verdens største filmformat.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her