Læsetid: 2 min.

K'nyt

19. marts 1998

Nick Cave på Midtfyns Festival
Midtfyns Festival offentliggjorde i går flere navne på deltagere i sommerens store musikshow i Ringe 1.-5. juli. Australske Nick Cave (også kendt som forfatter), amerikanske Faith No More og "den hollandske sangfugl", Anouk - som arrangørerne kalder hende med verdens mest forslidte kliché.

Konkurrence-vinder var plagiat
Gyldendal og Berlingske Tidende har måttet udpege en ny vinder af en konkurrence om den bedste børnefortælling. Det viste sig, at vinderen havde indsendt et plagiat. Karen Margrethe Fromberg fra Gyldendal udtaler beklagende til Berlingeren: "Jeg er ked af det på alles vegne - ikke mindst den oprindelige vinders."

Teaterrådet hæmmer kunsten
Lederen af Boldhusteatret i København, Inger Rauf, udsendte i går i Ekstra Bladet følgende bandbulle: "I årevis har ingen turdet kritisere Teaterrådet for deres tvivlsomme omgang med støttemillionerne... rådet ødelægger og hæmmer kunsten." Inger Rauf har i 13 år forgævet bejlet til Teaterrådets midler.

5.500 kan høre
Bob Dylan
Det har vakt jubel hos Bob Dylans mange musikalske venner, at troubadouren igen kommer til Danmark. 5.500 siddepladser kan købes på Billetnet og posthuse fra
23. marts.

Bibliotekarer holder møde
Danmarks Biblioteksforening holder årsmøde i disse dage i Aalborghallen. De skal diskutere faglige spørgsmål - og i aftes uddelte de Edward Pedersens Biblioteksfonds forfatterpris, som
i år gik til forfatteren Bent Haller.

Tagea Brandts legat til tre
Solodanser Silja Schandorff, kunstmaleren Maja Lisa Engelhardt og dr. techn. Dorte Juul Jensen har modtaget Tagea Brandts rejselegat på 75.000 kr. til hver. Pengene stammer fra Brandts Klædefabrik i Odense, som Tageas mand, Vilhjelm, i sin tid var medejer af - længe før den blev omdannet til udstillingslokaler.

Skattefar bliver Onkel Oplæser
En ny epidemi har grebet politikerne. Efter statsministerens vellykkede oplæsning forleden af Gummi Tarzan kommer turen nu til Carsten Koch alias skatteministeren i Nyrups hidtidige regering.
I morgen læser han i Skatteministeriet op for en 5. klasse - i anledning af børnebogsfestivalen.

Morten Sabroe går til scenen
Forfatteren og journalisten Morten Sabroe optræder søndag kl. 15 på Husets Teater med nyskrevne komiske tekster som "Hvad er det Tina Kjær har i trusserne", "Hilda Heicks fedtsugning" og "Det var 68'erne, der lavede hullet i ozonlaget". Sabroe er just blevet anmelderrost for romanen, Johanna.

Høeg anbefaler fotograf Saxgren
Henrik Saxgrens fotobog, Point of View, udkommer til april i USA. Peter Høeg skriver i forordet bl.a.: "...Mens jeg har betragtet denne bog, har jeg spurgt mig selv, ikke hvad den ligner - for der findes intet lignende - men hvor i verden man ellers kunne finde en sådan sanseevne, en sådan sympati, en sådan umiddelbarhed. Og så kan jeg ikke lade være med at tænke på Zen. Så der har du mit portræt af Henrik Saxgren: Danmarks store Zen-mester i fotografering."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her