Læsetid: 1 min.

Mere øko-mælk år 2000

27. marts 1998

Produktionen bliver fordoblet de næste to år, lover mælkeproducenterne

For tiden har forretningerne svært ved at følge med efterspørgslen på den økologiske mælk, idet EU's mælkekvoteår løber til 31. marts. Mange mælkeproducenter har produceret lige til kvotegrænsen, og er derfor nødt til at sætte tempoet ned, for at undgå en strafafgift.
Straks efter 1. april vil situationen bliver bedre, idet kvoterne er fornyede, men produktionen vil først komme op på almindeligt niveau i løbet af en måneds tid. Til gengæld forøger MD
Foods produktionen af økologisk mælk de næste to år.
MD Foods har i løbet af det sidste år tegnet kontrakter med en stor gruppe mælkeproducenter, om at omstille til økologisk drift
Men det vil først slå igennem i maj eller juni, hvor køerne kommer på græs. En måned på græs er det sidste skridt i omstillingen.
"Vi forøger mængden af økologisk mælk med en tredjedel i år og med det dobbelte næste år, så der reelt sker en fordobling på to år," siger Peter Kjelstrup til Information.
Efterspørgslen på økologisk mælk er jævnt stigende og hos MD Foods forventer man, at den udvikling fortsætter.
"Mange landmænd har været usikre på, om det kan betale sig at stille om til økologisk drift. Men vi tror så meget på det, at vi har lokket med højere priser, for at få dem til at omstille sig.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her