Læsetid: 4 min.

Når mænd vil se fodbold

23. marts 1998

Italiensk gastronomi eller superliga - tilværelsen er fuld af urimelige og umulige valg

HESSELAGERS HJØRNE
Engang imellem byder tilværelsen på valg, som er nærmest umulige. Som nu fredag aften, hvor en flere måneder gammel aftale med fysioterapeuten og sygeplejersken fra Grindsted, skulle effektueres. Dengang aftalen blev lavet, havde vi ligesom glemt at tjekke Superliga-programmet ud. Og Brøndby skulle altså møde FC København klokken 19.00.
Dagen igennem kimede telefonen flere gange. Blandt andet ringede freelance-fotografen for at høre, "hvornår vi skulle af sted!". Ikke om, men hvornår.
Senere var den mediekritiske tv-journalist på tråden. Begge gange måtte jeg med bøjet hoved bekende, at jeg skulle noget andet. Hvad? Ud og spise! Jeg kunne næsten høre, hvordan der blev rystet på hovederne i den anden ende af røret. Og dog. Begge de herrer kender dilemmaet: Man kan ikke få alt her i tilværelsen. At få lov at se fodbold, det koster.
Undertegnede skal f.eks. til Frankrig til sommer. Der er som bekendt VM i bold. Lige nu hedder handelen, at for hver kamp jeg skal se, der skal hun frekventere et lokalt marked. Det kan godt udvikle sig til en lidt bizar siksak-ferie...
Det er omtrent fuldstændigt umuligt at placere en middagsaftale, så den ikke karambolerer med et starttidspunkt kl. 19.00. Og i hvert fald er det helt sikkert, at ingen af de to involverede kvinder overhovedet ville kunne tænkes at ville høre tale om, at middagen skulle koordineres i forhold til noget så latterligt som en - fodboldkamp.
Vi havde end ikke prøvet at nævne tanken.
Jeg mener: Jydernes tre små piger blev passet af mormor og morfar i hele weekenden. Det er et større arrangement at få op og stå. Og så skal man ikke komme med lumre ønsker fra herrekammerets gemmer. Man skal tie stille og æde sin mad og konversere høfligt og bare prøve at glemme den kamp. Men det kan man ikke. Glemme altså.

Forskudt nødløsning
Fysioterapeuten og undertegnede havde en nødløsning klar - tv's forskudte transmission. Den havde vi heller ikke nævnt med ét ord. Så havde de to fruentimmere blot spist demonstrativt langsomt. Nu forsøgte herrerne få det hele til at gå lidt tjep, uden ligefrem at mase maden ned.
Middagen blevet indtaget på den italienske restaurant Era Ora i Torvegade på Christianshavn.
Fabelagtig føde, ingen tvivl om det. Den ene miniature-ret efter den anden blev båret ind. En enestående kulinarisk oplevelse, som - hånden på hjertet - faktisk fortrængte tankerne om blafrende målnet.
I korte perioder, selvklart.

Afsløret
Ufatteligt mange retter. Og godt var det. Men mindre kunne måske have gjort det. Eller de kunne have serveret flere ad gangen, for de var godt nok små. Men selvfølgelig nød vi det. Vinen var også god. Ja, fabelagtig. Nej tak, vi skulle ikke have kaffe. Jo, vi skulle, viste det sig.
På et vist tidspunkt begyndte fysioterapeuten og undertegnede at sidde uroligt på sæderne.
"Måske vi skulle se at få betalt?" mente vi sådan set ret samstemmende. Og se at komme videre, blødte vi lidt op. Den blev luret øjeblikkeligt. Jeg ved ikke, hvordan man gør det. Får sneget arrangementet igennem, så man kan se fodbold, uden at planen bliver afsløret. For mig er det aldrig lykkedes.
Forleden weekend skulle vi se Barcelona - Real Madrid. Der var bestilt fire pladser på en spansk restaurant. Ikke på grund af maden, men fordi stedet kan modtage spansk tv.
Kammeraten havde inviteret kæresten med. Men intet sagt om, hvorfor de skulle spise netop der. Da hun fandt ud af det, gik hun hjem.
Det er sjovt at høre, hvad mænd finder på af forklaringer, når de sådan bliver grebet i ikke at kunne styre deres fodboldiver.
Han rodede sig ud i noget med, at han da troede, at hun vidste, at der var fodbold.

En mistet pung
Vi skulle også have dessert. Og senere skulle vi videre ud i byen. Den var 02.00 inden vi var hjemme. Der kunne tekst-tv så afsløre, at Brøndby havde sat FC København ganske effektivt på plads med en 2-0-sejr.
Apropos: Jeg skrev i sidste uge om ølpriserne hos FCK. Åbenbart har jeg fået noget galt i halsen. Øllene er ikke så rasende dyre, som jeg skrev. Men sikkert skulle det være, at medlemmer af FCK's fanklub får dobbelt op før og efter kampen. Det er en usympatisk politik, synes jeg.
Med sejren har Brøndby nu syv points forspring til både Silkeborg og FC København. Eksperterne mener, at de allerede har taget mesterskabet. Det er selvfølgelig noget sludder. Der er 13 kampe og dermed 39 point at spille om. Da KB i 1979 efter første sæsonhalvdel førte med seks point, troede alle, at det mesterskab var afgjort. Esbjerg vandt DM - med seks points forspring, tror jeg det var. Altså er intet afgjort, ikke mindst fordi sejre nu om stunder jo giver tre point. Men sikkert er det, at mesteren hedder enten Brøndby, FCK eller Silkeborg. I bunden tyder meget på, at OB undgår nedrykning.
PS: Lørdag morgen opdagede vi, at fysioterapeutens pung var blevet stjålet i det københavnske natteliv. Det var garanteret aldrig sket til fodbold. Det kunne de så sidde og skændes om i flyet hjem.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu