Læsetid: 3 min.

Stereo i blodet

4. marts 1998

16-årige Kresten har altid været bidt af hifi-udstyr, men han vil hellere være sælger end ingeniør, for det er ikke så spændende, hvad der er indeni

Kresten Sørensen ved ikke præcis, hvornår hans interesse for hifi-udstyr startede, men det var tidligt. 'Før femte klasse' i hvert fald. Han hængte ud hos forhandlere og hifi-klubber og kiggede på anlæg. Og de kan stadig fascinere ham, selv om det kan være svært at forklare hvorfor.
"Det er alt det, de kan. Der er en stor udvikling i gang i øjeblikket. Det er virkelig en branche med fremtid i," forklarer Kresten.
Til gengæld tænder han ikke, som mange andre 16-årige drenge på computere. Der er for meget at sætte sig ind i. Lidt for mange ting at læse. Så hellere et godt tv - med en Sony playstation.
Sony er i det hele taget blandt favoritterne. Deres produkter har alt. Tv med indbygget surroundsound for eksempel. Og firmaet er ofte først med den nyeste teknologi.
"DVD vil snart udkonkurrere video," forklarer Kresten. Han arbejder i en hifi-forretning efter skole og har klart suget viden til sig. Både om produkternes tekniske formåen og om sælgernes salgstricks.
"Minidisc var Sony også først med. Det bliver kassettebåndets afløser. Du kan optage en million gange på en disc uden at kvaliteten biver dårligere," forklarer han.
Kresten bor på Stjernen på Frederiksberg i København. Den tidligere bryggerigrund lægger nu jord til betonblokke med ca. 1.400 beboere. En fjerdedel af beboerne er på overførselsindkomst. Deriblandt Krestens far. Han arbejdede i flere år som varmemester på en skole, men måtte trække sig tilbage, da han fik en diskusprolaps. Moderen er bankassistent.
Det er ikke et hjem med bøger - ud over nogle hifi-magasiner, fortæller Kresten. Men forældrene har altid været gode til at hjælpe ham med en stil eller med matematikken, hvis han havde problemer.
Lige nu går Kresten i tiende klasse på Ny Hollænderskolen - i den klasse, der hedder FTH-klassen. Det står for Folkeskole-Teknisk Skole-Handelsskole. Tre dage om uge er klassen på Ny Hollænderskolen, de to sidste dage er de enten på teknisk skole eller på handelsskolen.
Krestens karakterer i skolen er blevet meget bedre i det sidste år. Især i matematik og engelsk. Og en ganske kort overgang tænkte han da også på at blive ingeniør eller noget andet, hvor han kunne arbejde med elektronik. Selvfølgelig i hifi-udstyr eller tv.

Helst i butik
"Jeg tænkte lidt på at blive ingeniør, og også på at blive en af dem, der reparerer udstyret i butikken. Men det droppede jeg igen. Jeg tror, det er sjovere at stå i butikken og ekspedere kunderne," siger han.
Krestens fremtidsplaner er klare nu. Han vil være sælger hos en hifi-forhandler. Og helst hos en af de store kæder: Fona eller 2Tal.
"Jeg kan godt lide at gå i en forretning og tale med kunderne. Men i de mindre butikker er det nok mere folk fra det samme område, der kommer. Jeg tror det er sjovere med mere forskellige folk."
Forældrene er glade for hans valg, fortæller Kresten. Så til efteråret starter han på Handelsskolen. Og han har en 'næsten sikker' praktikplads hos den 2tal-forretning, hvor han arbejder nu. Ellers kan chefen dér sikkert hjælpe ham videre til en af de andre 2tal butikker i København. Og om fem år er han sælger i en hifi-forretning.
"For det er mere spændende at snakke med kunderne end at finde ud af, hvad der er indeni udstyret," siger han.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu