Læsetid: 3 min.

Tæskehold

28. marts 1998

Tv er virkelighed. Det er radio også. I den her uge blev det helt klart for enhver.
Selvfølgelig især for Pia Kjærsgaard, som dog muligvis vidste det i forvejen, og derfor ikke burde være blevet så forskrækket, som hun sagde hun blev på alle kanaler, da der stod folk og tog imod hende på Nørrebro, hvor hun havde aftalt at mødes med radioen.
Hendes stævnemøde med mediet, ikke det første og sikkert heller ikke det sidste,var på forhånd udbasuneret til folket, og især den del af samme, der tillader sig at tænke selv og handle derefter, hvilket har givet dem etiketten 'de autonome'.
Den radioudsendelse, hun skulle optræde i, er efterfølgeren til den nu skæggede opretstående komediant på en anden kanal og hans Tæskehold, der kunne samle den halve nation foran højttalerne eller ligefrem på gaden. På gaden, siger jeg. Griffenfeldtsgade.
Der stod de så med tomater. De ventede. Kør, sagde Pia til sin chauffør, der kom fra de varme lande. Kør hen i Unibank. Og det gjorde de. Så kom der ellers tv på.

Man skulle næsten tro, at det hele hang sammen. Dansk Folkeparti, Unibank, TV-Avisen, borgmester Pind og hans øjeblikkelige krav om lukning af ungdomshuset på Jagtvej.
Hvor er det synd, og hvor er det forfærdeligt, at en parlamentariker ikke kan gå frit rundt og parlamentere med hvem som helst hvor som helst, uden at nogen i den anledning foretager sig andet end at vakle hen i båsen hvert fjerde år eller mindre på en eller anden kommuneskole og kratte sit kryds ved udsmidning af somaliere.
Dem så hun nogen af. Det sagde hun i den første TV-Avis, men radiomanden havde ikke set nogen. I hvert fald ikke med tomater. Der var partier, der under valgkampen havde lagt hende ord i munden, som hun slet ikke havde sagt. Det er nok dem, som PET nu for alvor skal til at holde øre med. Hent Frede Farmand.
Eller, hvis det skal batte noget, baseballbatte for real, så hent en flok engle. De kommer direkte fra helvede, og helvede er her, og de kan stå vagt om det, de har kært.

Hells Angels og andre Bandidos er også blevet serialiseret på de tusind små skærme i den her uge og forrige. Helt tilbage fra dengang de opstod i Amerika. Helt frem igennem optøjerne foran Saga, da John Wayne gik i grøn baret, over knallertbisserne, de møgbeskidte få der kaldte sig Filthy Few, de galopperende gæs, der kaldte sig Galopping Goose, til Bullshit og Makrellen, der blev likvideret af den store forfatter Jønke, hvad han ikke fortrød.
Det var nødvendigt, forklarede han. Og en flok tyrenakker af forskellig observans gav ham ret. For ordenen skal holdes oprejst. Det er Bikerland.
De folk er jo mere autonome end de autonome. Og de har før påtaget sig opgaver af beskyttende art.
F.eks. da Rolling Stones optrådte i Altamont. Bikernes politiske ståsted er på nogen måder ikke så overvældende forskelligt fra det parti,. Pia Kjærsgaard repræsenterer, eller måske snarere simpelthen er.
Og en dronning skal have en livvagt. Den finder hun nemmest på tv.
Nu ved vi, hvordan det virker. Hvis vi ikke har vidst det før.
Tæskehold skal stå mod tæskehold og de skal tæske hinanden til helvede, så englene kvidrer. Det er ikke bare bank, mand. Det er Unibank.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her