Læsetid: 3 min.

Valgflimmer i tossen

12. marts 1998

På lurekigger med de kendte

Det skal så ikke komme an på det, sagde Mogens Lykketoft, da TV1 spurgte om han havde noget imod at Kristeligt Folkeparti og Fremskridtspartiet efter Gallup-målingen at dømme kommer ind. Vi peger, som vi har sagt, vi peger, som vi har sagt, sagde Arne Melchior, og hvis Nyrup ikke handler som en gentleman, så straffer det sig selv! Vi er jo pærestolte, sagde Thulesen-Dahl fra Dansk Folkeparti og zap, sagde manden i sofaen, og på den anden kanal sidder Kaare R. Skov og præsenterer en helt anden undersøgelse, som viser håbløs tilbagegang for Nyrup. Og et børnevalg præsenterer de i TV 2, som meget pudsigt støtter tendensen i konkurrentens Gallup. Se nu er det sådan at TV 2 jo ikke refererer TV1's undersøgelse, så da TV2 spørger deres medbragte valgforsker, er det ham der refererer til TV1, fordi han ikke tror på Kaare R. Skov. Temmelig forvirrende. Hvad skal man tro. Og velkommen til den tidligere Schlüter: Jeg synes Per har ført en sober valkamp. Fra nu af går det frem igen. Og når der ser ud til at ske et sving nu, skyldes det den skræmmekampagne, der har været ført i de sidste dage med huspriserne. Men det skyldes også mediernes oplæg. Om personerne, men sådan har det været før, ih ja. Jeg er helt sikker på at Per og hans parti er nede i en bølgedal, og nu går det kun frem. Valg efter valg. Det spiller også en rolle, hvordan de stemmer i Nordatlanten. Og så er jeg helt ovebevist om at der fra nu af bliver fred og ro i det Konservative Folkeparti. Spørgsmål: Hvad har du at have den tro i. Schlüter: Hir, hir, hir, sådan vil det altid være efter et valg. Så står man sammen, sammen, sammen. Sådan er det. Kofoed Svendsen fra de kristne: Familiepolitikken har fået en stærk placering, derfor tror jeg det har spillet en stor rolle, og jeg har altid ment at støtte til en borgerligt ledet regering, og vi fra Kristeligt Folkeparti og værdierne, det mener jeg, og vi skal selvfølgelig have den maksimale indflydelse. I TV 2 har de stadig en anden prognose end i TV1. Dér er sandelig et sted, hvor socialdemokraterne ser ud til at gå frem. Så må vi se hvor de ellers går tilbage, når de nu står til en tilbagegang på 3, siger Kaare R. Skov. Og så kan man sidde hjemme i sofaen og savne en øresnegl at råbe i. Ser de mon ikke tv i tv?
Peter Duetoft: Jeg er stolt, det er et godt signal at vi får fremgang, og Enhedslisten skal bare ikke have indflydelse, nej de skal ej. Vi vil være formidlere, som vi har været hele tiden. Hen over midten, midten, midten.
Og skal man i skrivende stund tro på nogetsomhelst bliver det det, som man helst vil tro på. For nu lader det til at prognosen i TV1 er noget lort, som de dersens prognosemagere bare laver for at drille.
Og en total overkåd Ole Stavad i TV 2 - med blussende skægstubbe - jubler over Socialdemokratiets fremgang, hvilket får Kaare R. Skov til at forklare at han har regnet på det i nat, og DR og vi har to forskellige prognosefirmaer til at arbejde for os, så derfor er der så store forskelle på. Og så sidder man jo hjemme på divanen og spørger sig selv, hvorfor de dog ikke kan vente bare det kvarter med deres åndssvage forudsigelser. Og så kommer Augustenborg, det evige Augustenborg, der altid er først med resultatet, der må slå flere liter kølevæske i det stavadske kredsløb. Og endelig inden denne udgaves dødlinie Anders Fogh Rasmussen: Socialdemokraternes fremgang skyldes deres skrækkampagne i aviserne. Så Fogh Rasmussen må jo have set Schlüter i fjernsynet.

(1.udg. af avisen)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her