Læsetid: 3 min.

Computergigant overtager jazzfestival

14. april 1998

Den legendariske musikfestival i New Orleans i seriøse forhandlinger med sponsor, der kræver medindflydelse for sine mange dollars

FESTIVAL
New Orleans - Musikmiljøet i New Orleans er i alarmberedskab. Det gigantiske computerselskab Computer Associates vil overtage den estimerede New Orleans Jazz & Heritage Festival, som hvert år finder sted i slutningen af april og begyndelsen af maj .
Festivalen har de sidste 29 år været en af de største attraktioner for New Orleans. Den blev i sin tid startet af lokale jazzfans sammen med den navnkundige promotor George Wein, som også stod for Newport Jazz Festival.
Den første festival var ikke helt den store succes - 300 medvirkende, heriblandt den legendariske Mahailia Jackson og den ikke mindre legendariske Duke Ellington spillede for ca halvt så mange tilskuere. I dag, små 30 år efter, kommer der ca 400.000 mennesker til New Orleans for at deltage i de ti dages festligheder, der byder på store spektakulære friluftskoncerter og mindre koncerter samt musikerworkshops.
Mørke kommercielle skyer trækker imidlertid nu op over Den mexicanske Golf: Multinationale firmaer, som holder deres årlige konferencer i musikkens Mekka ønsker nu også indflydelse på festivalprogrammet.
Festivalen drives af en non-profit-organisation, som årligt uddeler legater og hjælper det lokale musikmiljø. Festivalarrangørerne har i den seneste tid forhandlet med den verdensomspændende koncern Computer Associates om at sponsorere festivalen.
Koncernen vil i år holde sin konference for over 20.000 medarbejdere netop i den periode, hvor festivalen foregår. De skal alle have billetter til den 126-årige væddeløbsbane, Fair Ground Race Course - det naturlige midtpunkt for de mange musikaktiviteter og som normalt besøges af ca. 50.000 personer pr. dag.
Aftalen i år betyder for Computer Associates, at de køber over 20.000 billetter, de vil blive modtaget og behandlet med The red carpet treatment, herunder backstagepas til festivalkoncerterne og formodentlig et stort telt på inderkredsen af Fair Ground Race Course.

Tre millioner dollars
I disse dage forhandles der om, at man fra næste år vil døbe festivalen om til Computer Associates Jazz & Heritage Festival i New Orleans. Prisen for denne ændring skulle være tre millioner dollars (ca. 21 millioner kroner) og det skulle samtidig give computerfirmaet adgang til at få indflydelse på programlægningen. En tanke, som ikke vækker begejstring i musikmiljøet i New Orleans.
Forhandlingerne står på, men vil formentlig først blive afsluttet, når man ved dette års festival har kigget hinanden over skulderen.
Bestyrelsen for festivalen er ikke helt parat til at opgive alle rettigheder, men andre af George Weins festivaler er allerede sponsoreret, bl.a. af KOOL cigaretter og JVC audio udstyr. George Wein mener iøvrigt, at det er New Orleans' egen skyld, at denne situation er opstået, fordi turist- og konferencekoordinatorerne i byen har tilladt computerkoncernen at flytte konferencetidspunktet fra slutningen af juli frem til festivalperioden.
Mange danskere har rejst - og vil rejse - over Atlanten for at deltage i festlighederne, som i år finder sted i 24. april - 3. maj med. Over hele New Orleans vil der være aktiviteter i de 10 dage. Kunstudstillinger, blues- og jazzkoncerter i de små listige værtshuse og selvfølgelig workshops med bl.a. Buffy Saint Marie og Allen Toussaint.
På de store scener præsenteres i år bl.a. John Fogerty, Dr. John, Neville Brothers, Emmylou Harris, Bonnie Raitt, Pete Fountain og bluessangeren Etta James garneret af det livskraftige og dynamiske musikmiljø, som findes i Louisiana. Hele programmet kan findes på Internet - www. nojazzfest.com.

Peter Abrahamsen er musiker og pladeproducer

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her