Læsetid: 1 min.

Folk

27. april 1998

Thomas Vinterberg
*Ikke nok med, at den unge filminstruktørs seneste opus Festen skal konkurrere i Cannes - forleden var han også en af modtagerne af Kaffeprisen '98. Det giver 10.000 kroner.

Adamantios Koraís
*En af de store fornøjelser ved at læse Ejgil Søholms Litteraturkalender er alle de nye mennesker, man lærer at kende. Således også Adamantios Koraís, som fødtes denne dag for 200 år siden. Han formulerede principperne for et nygræsk skriftsprog (katharévusa).

Erhvervsledere
*En computerquiz i Fortune Magazine røbede betydelig uvidenhed blandt ledende amerikanske erhvervsfolk. Således kunne kun 23 pct. af dem forklare, hvad et modem er. Blandt en kontrolgruppe af elever i sjette klasse kunne 93 pct. besvare spørgsmålet.

Van Gogh
*Van Gogh Museet i Amsterdam holder i maj holde et symposium over spørgsmålet: Er den udgave af malerens Solsikker, som Ya-suda Fire and Marine Insurance i Tokyo ejer, ægte eller falsk. Japanerne har givet 39.9 mill. dollar for værket.

Kong Hussein
*Kongen af Jordan og dronning Noor aflægger fra i dag et officielt besøg i Danmark. Hans Majestæt medbringer en massiv handelsdelegation.

Frank Sinatra
*Ol' Blue Eyes har nogle besynderlige spisevaner. Således rapporteres det, at han dagligt indtager en blanding af caviar og mosede hønseæg - samt 14 Eskimo-is. Datteren Tina siger, at den 82-årige crooner er en "småfed lille fyr med lyserød teint". Hun siger også, at han er "stædig, fordomsfuld, småskør, diktatorisk - kort sagt sig selv".

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her