Læsetid: 2 min.

K'nyt

29. april 1998

Hvad skal vi med billedkunstnere
*Er den danske billedkunstner et socialt tilfælde, der producerer kunst eller kan billedkunsten konkurrere på lige fod med andre erhvervsdrivende? Har vi overhovedet brug for billedkunstnere? Kun et fåtal af de mere end 2.000 billedkunstnere, der findes i Danmark, er i stand til at leve af deres kunst - er det rimeligt? Skal kunstnere have en slags borgerløn - en fast kunstnerydelse?
Billedkunstnerne Bjørn Nørgaard og Jane Balsgaard samt galleriejer Patricia Asbæk og Arken-direktør Chr. Gether deltager i en debat omkring disse og andre spørgsmål i aften i Charlottenborgs udstillingsbygning i København. Debatten er offentligt og gratis og optages af Danmarks Radio og sendes på fredag kl. 13 på P1.

Kammermusik og masterclass i Thy
*Thisted, Thy og Mors er rammen om et dristigt kammermusikalsk arrangement i disse uger. Store internationale navne - pianisten Daniel Blumenthal, violinisten Elizabeth Zeuthen Schneider, fløjtenisten Craig Goodman, cellisten Morten
Zeuthen står i spidsen for
en stribe åbne prøver, såkaldte masterclasses, for 28 yngre musikere fra USA, Polen, Israel, Frankrig, Slovenien, Island og Danmark. Samtidig gennemføres 14 kammermusikkoncerter, den første i dag i Thisted Musikteater og ellers dagligt til og med torsdag i næste uge. Store navne. Store værker. Store dage.

Faklen brænder igen den 1.maj
*I sommerens udgave af Faklen, der udkommer den 1.maj, følger den universitetsbaserede redaktion op på den store føljeton om de danske bikere med en artikel om, hvorledes politiet skulle have opfodret til vold, og udleveret materiale om Hells Angels til Bandidos-medlemmer i 1993, før den såkaldte rockerkrig. Ifølge Jim Tinndahn fra Bandidos skulle en vis H.C. fra politiet have tilbudt ham tegninger over et Hells Angels klubhus, med ordene: "Vi kan jo lige så godt holde sammen og bekrige de svin der," under henvisning til den rivaliserende rockergruppe.

Satan slår til igen, igen
*Sangeren Rozz Williams fra gruppen Christian Death har begået selvmord. Han blev 34 år gammel. Williams har efter den satandyrkende gruppes opløsning optrådt under navne som Premature Ejaculation og Dream Home Heartache.
Også Cozy Powell er død, 50 år gammel. Trommeslageren fra Black Sabbath og White-snake blev dræbt ved et trafikuheld i England.

Dronningen og Kirkeby
*Århus Kunstbygning har slået alle lokale rekorder. 43.500 mennesker kom forbi, mens dronningen udstillede. Museet tjente 2.355.000 kr., som ubeskåret går til Røde Kors. Helen Lykke-Møller fra Kunstbygniungen udtaler til Ritzau, at "det hører med til historien, at Per Kirkeby udstillede i bygningen i samme periode. Og man kan af gode grunde ikke vide, hvem der kom for at se hvad."

Hvad stemmer vi om?
*I strømmen af publikationer, der vejleder op til folkeafstemningen om Amsterdam-traktaten den 28. maj, foreligger nu en punkt-for-punkt gennemgang forfattet af professor i EU-ret ved Handelshøjskolen i København, Hjalte Rasmussen, i samarbejde med professor i retsvidenskab ved Københavns Universitet, Ole Krarup, der er medlem af Europa-parlamentet for Folkebevægelsen mod EF-Unionen og p.t. columnist i vort EU-panel her i bladet. En tilhænger og en modstander søger at nå ind til kernen sammen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her