Læsetid: 2 min.

K'nyt

28. april 1998

Peter Plys og Spiderman
*I den sidst udkomne udgave inden strejken lukkede Politiken kom den glade meddelelse om, at Egmont-koncernen er i færd med at overtage det engelske forlag Reed Children's Books. Hvorfor det er interessant? Fordi det engelske forlag ejer samtlige rettigheder til bl.a. Peter Plys-figurerne.
Politiken skriver: "Den danske mediekoncerns købsplaner har allerede skabt et vist røre i Storbritanien, hvor man taler om at landet sælger ud af det kulturelle arvesølv, hvis Peter Plys' ejere ikke længere skal findes i London, men i København. I den britiske avis The Guardian nævnes salget af Reed, som avisen angiver til at være 26,5 mio. pund værd, i samme åndedrag som salget af Rolls-Royce og Savoy. Sidste år købte Egmont både Bat-, Super- og Spiderman.
Vi glæder os til at se Ninka og Grislingen i Batmobilen, men kan næsten ikke forestille os Robin med hovedet i honningkrukken. Først skal vi jo have ham ud af skabet.

Nej-sigere siger nej
*Junibevægelsen har meddelt, at man nu trækker de kontroversielle plakater om de '40 millioner polakker i EU' tilbage. Drude Dahlerup udtaler til Ritzau: "Jeg er ked af, at plakaten er blevet misforstået, og at nogen på Ja-siden bevidst har misfor-stået den. Derfor valgte vi at trække den tilbage."
Som det vil fremgå af debat-spalterne også i denne avis og også i dag er det i særlig grad nej-sigere, der har reageret på plakaten.

To nye danske
*Det kan ikke komme bag på nogen, at den faste bilforbindelse over Storebælt åbner i næste måned. Det er i hvert fald ikke kommet bag på Postvæsenet, som i samme anledning udsender to nye frimærker med motiver fra forbindelsen. Begge med fem kroners værdien. Heavy.

Robbie Williams står af i Ringe
*Idolet Robbie Williams fra Take That er som bekendt gået solo og i forbindelse med denne relancering vil han give koncert ved Midtfynfestivalen i første uge af juli. Også Travis, Moby og Ben Folds Five er kommet med på den opdaterede kunstnerliste, mens Faith No More har opgivet - ikke kun ånden - men også sammenholdet og dermed bandet og dermed har meldt afbud.

Karen Margrete Bjerre fejret
*Mange opgaver bliver det jo ikke til, men når Karen Margrete Bjerre er på arbejde er hun én af landets førende og det er årsagen til, at bestyrelsen for Olaf Poulsens minde (formand: Kirsten Olesen) har givet hende årets pris og legat. K'Nyt hejser flaget og glæder sig til at se hende på lærredet og/eller plankerne.

Bogfernisering i Strandgade
*Dansk Forfatterforening, som har lokaler i Strandgade på Christianshavn, inviterer i dag til bogfernisering. Omkring 125 af bogsæsonens nye titler vil være udstillet og det samme vil et antal af forfatterne til bøgerne. I forbindelse med udstillingen vil der også være et par events. Kl. 15.30 vil lyrikeren F.P.Jac præsentere Inga Lyngbyes portræt af Poul Borum, som fremover vil hænge i Forfatterforeningens lokaler. Kl. 16 præsenteres et nyt kulturtematillæg til foreningens medlemsblad Forfatteren. Temaet i dette første nummer er ikke uvæsentligt: 90'er-forfatternes intellektuelle tavshed. Man vil - meddeler man - styrke forfatternes egen kulturdebat og hermed debatten om forfatternes betydning og rolle i samfundet. Man undrer sig over - vi citerer - "det appellerende tomrum", "de fintrimmede spinatbede" samt over "generationens antipolemiske væsen".

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu