Læsetid: 2 min.

K'nyt

15. april 1998

Nattevagten bedre på lav-budget
Ole Bornedals amerikanske genindspilning af Nattevagten får premiere på fredag, men allerede nu har det toneangivende blad i Hollywood, Variety, anmeldt filmen. Og det er ikke udelt begejstret; anmelderen Leonard Klady mener, at lav-budgettet på den danske udgave forklarede "den underholdende og succesfulde opskrift" på den danske succes, og at det hollywoodianske kæmpe-budget har frataget filmen sin originale charme.

Elskende genforenes
Den franske maler Eugéne Delacroix malede i 1838 et dobbeltportræt af komponisten Fréderic Chopin og den kvindelige forfatter George Sand, der netop havde indledt et kærlighedsforhold. Billedet blev skåret op og solgt i dele, hvorved Chopin endte på Louvre i Paris og Sand på det hjemlige Ordrupgaard. Men i anledning af 200-årsdagen for Delacroix's fødsel, genforenes Chopin og Sand på Louvre indtil den 1. juni, for siden begge at komme til Ordrupgaard.

Samtidigt, på et andet kontinent
Fotografisk Center på Gammel Strand i København åbner på lørdag en udstilling med, hvad de kalder landets "meget fremtrædende dokumentarfotografer". Her optræder bl.a. Informations egen Klaus Holsting, der har været i Tanzania og fotograferet livet i en landsby, som det tager sig ud, når fotografen er blevet en del af det daglige liv. Udstillingen hedder Meanwhile..., og viser seks fotografers arbejde fra seks forskellige kontinenter.

Kirkelig kunst i Madrid
Den spanske nonne María de los Angeles Curros har i sit kloster i Madrid: las Madres Mercedarias de Don Juan de Alarcón, udarbejdet et katalog over de kunstværker, som hendes kloster besidder. Mange af klostrene i Spanien er lukkede for offentligheden, og María de los Angeles Curros opfodrer derfor hele den spanske kirke til at udarbejde kataloger af deres skjulte kunst: "Den kunst vi har i arv fra kirken er alle menneskers sag - ikke kun de gejstliges."

'En lykkelig kvinde' anmeldt
Hanne-Vibeke Holsts roman En lykkelig kvinde, der udkom i lørdags, har fået blandede anmeldelser. I Information mente Marie-Louise Kjølbye, at man som læser måtte tage hatten af for den stålsatte beslutning om at skrive i et særdeles nutidigt og hurtigt sprog. Bo Tao Michaëlis var mere kritisk og satirisk i Politiken: I sin anmeldelse benytter han otte gange ordet Fucking, ligesom han otte gange skriver navnet på en mærkevare. Michaëlis parodierer Hanne-Vibeke Holsts sprogbrug i en underholdende, men spiddende anmeldelse af bogen, der, anmeldelser på trods, spås at blive en publikumssucces af både Bo Tao Michaëlis og Marie-Louise Kjølbye.

Digital erotik på Filmværkstedet
Det Danske Filmværksted holder Digitale Dage fra den 23.-26. april. Der vises blandt andet Fortabt i Rummet, der handler om en forulykket rumtekniker, hvis redning er robotters ulovlige erotiske udfoldelser. Erotik er ikke hovedtemaet i Digitale Dage, men går igen i filmen Das Delta Der Venus, der handler om morgenmadsretter, der bliver seksuelt ophidset af erotisk litteratur.

Handlingsplan for Filmhuset
I dag offentliggør Filmhuset - og direktør Henning Camre - sin nye handlingsplan, der skal gælde for de næste fire år.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu