Læsetid: 2 min.

K´NYT

8. april 1998

Elsebeth Gerner Nielsen rykker
*Den nye kulturminister har som en af sine første embedshandlinger ikke overraskende besluttet at genfremsætte tre lovforlslag, som bortfaldt, da der blev udskrevet valg. Det gælder love om ændring af hhv. kulturfonden og de regionale kulturforsøg samt ophavsretsloven. Til den sidste har hun selv tilføjet en ændring, nemlig at det skal være muligt for billedkunstnere at melde sig ud af en kommende aftalelicensordning for brug af deres billeder i f.eks. leksika.

Ny formand for håndværks-udvalg
*Elsebeth Gerner Nielsen træder tilbage for posten som formand for Udvalget til sikring af traditionelle Håndværk, fordi hun er blevet kulturminister. I stedet er næstformanden Ane Buch blevet formand.

Idioterne til Cannes
*Lars von Triers endnu ikke færdigproducerede film, Idioterne, vil deltage i næste Cannes-filmfestival, mener det amerikanske filmblad, Variety, at vide. Også Lodge Kerrigans Glaire Dolan er med i konkurrencen.

Dahlerups bog en storsælger
*Bogkøberne har ikke ladet sig afskrække af, at Drude Dahlerups 800 sider store bog om rødstrømpernes historie, blev afvist som doktordisputats. Tværtimod er den som en af de mest omtalte bøger i de senere år røget direkte ind på toppen af
bestsellerlisten for fagbøger, nemlig den, som Berlingske Tidende og TV2 bringer på baggrund af salget hos Arnold Busck. På bestsellerlisten for forgangne uge for de skønlitterære bøger topper Iselin C. Hermanns debutbog, brevromanen Prioritaire

Nyt oplag af rockleksikon
*Politikens danske rockleksikon, som har Torben Bille som hovedredaktør, har salgsmæssigt været en succes. 10.000 eksemplarer er røget over disken siden jul, og lige efter påsken kommer et nyt oplag på gaden.

Fra Quote Un-quote til Strejfer
*Klaus Lynggaard kan andet end skrive om rock. Som syngende frontfigur i bandet Strejfer kan han netop nu høres på singlen Du Kaldte Mig En Fremmed/Lille-søster, produceret af Nils Torp fra Souvenirs. Strejfer plejede at kalde sig Quote Unquote. I det hele taget er det med navneskift, noget der ikke ligger Lynggaard fjernt. Hans nye blad, som vi forleden her i spalten, kaldte Canopy, hedder nu Blender og udkommer 25. maj.

Kør på Mars i påsken
*Tycho Brahes Planetarium har for børn et særligt arrangement, hvor man fra et kontrolcenter kan prøve at dirigere en Marsrover gennem et Marslandskab, hjulpet af en erfaren Marsrover-pilot.

Instruktører får USA-premiere
*Bille Augusts nye storfilm, Les Miserables, er premieresat til d. 20. april i New York, meddeler Ekstra Bladet. Tre dage før Ole Bornedals Nightwatch med Nick Nolte får premiere... hvis man da kan tro det denne gang. Den er udsat flere gange.

To filmselskaber bliver til et
*Per Holst Film A/S og Victoria Film A/S bliver slået sammen til et selskab, oplyser Berlingske Tidende. Nordisk Film har opkøbt Victoria - og har i forvejen Per Holst som datterselskab. Det nye kører videre under Per Holsts navn.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her