Læsetid: 2 min.

K'NYT

4. april 1998

Flere penge til kunstnerne
*Den nye kulturminister, Elsebeth Gerner Nielsen, løfter sløret et par af sine kulturpolitiske tanker i dagbladet Aktuelt (3.2.), hvor hun har diskutereret med filminstruktøren Lotte Svendsen, forfatteren Jan Sonnergaard og galleriejer Nicolai Wallner. Dels vil hun arbejde for flere penge til filmbranchen, dels til de skabende og udøvende kunstnere. Derimod vil hun lægge mindre vægt på nye bygninger til kulturen, som hun mener er bygget i rigelig mængde de
senere år.

Afvisningen var enstemmig
*Fortroligheden omkring lektor Drude Dahlerups afviste doktordisputats om rødstrømpernes historie er blevet brudt, idet Weekendavisen i går kunne oplyse, at kilder, som har læst den 15 sider lange bedømmelse, referer følgende:
1) Forfatteren er selv kilde til mange af oplysningerne, og har ikke kunnet distancere sig tiltrækkeligt fra stoffet.
2) Hun fremlægger ingen dokumentation for rødstrømpebevægelsens effekt på samfundsudviklingen, og der er heller ingen overvejelser om, hvordan effekten eventuelt ville kunne måles.
3) Hun er ikke bekendt med den nyeste litteratur om teorierne om sociale bevægelser.
4) Hun behersker ikke tilfredsstillende de samfundsvidenskabelige metoder og teknikker, hun benytter i disputatsen. Afvisningen skal have været enstemmig. Drude Dahlerup har - i hvert fald foreløbig - afvist dels at udtale sig om bedømmelsen, dels at rejse klagesag.

Titanic-filmen sejler flot
*Filmen Titanic har på knap ti uger solgt over en million billetter i danske biografer. Dermed slår den Op på fars hat, der også lige akkurat rundede millionen. Hver femte dansker har set Titanic.

Eric Clapton vender tilbage
*Eric Clapton giver en ekstra koncert i København, idet billetterne til koncerten 9. nov. blev revet væk i forsalget. Mandag starter nyt billetsalg til den 23. nov., oplyser DKB Concertpromotion.

Pris for 41 års oplæsning
*Igennem 41 år er der blevet læst H.C. Andersen-eventyr op ved forfatterens statue i Central Park i New York. For dette har Andersen-Storytelling-Centret i New York modtaget en af Odenses H.C. Andersen-priser. Andre priser gik til oversætter Gisela Perlet, Rostock, og Johan de Mylius, Odense, for sin forskning.

Trailer-priser uddelt
*Traileren til Lars von
Triers Riget II har vundet førsteprisen ved Scandinavian Trailer Awards i Malmø i kategorien TV-serie og talk-shows. Den er en af otte, som programmedarbejder Steen Larsen har produceret for filmen, der også selv er rigeligt prisbelønnet. Danmark fik desuden tre tredjepladser for trailerne for Dansk Grammy 98, Lige til øllet og Fire Kubrickfilm på DR2. En trailer er et ultrakort sammenklip, der skal reklamere for en film eller en udsendelse.

Kulturhøring i radioen
*På Dansk Arkitektur Center, Gl. Dok i København, er der i eftermiddag kl. 14 høring om kulturpolitikken i Danmark i Aktuelts regi. Deltagerne er bl.a. Trevor Davies, Peter Duelund, Hein Heinsen, Inge Eriksen, Jens Kistrup, Lotte Svendsen, Grethe Rostbøll samt den nye kulturminister, Elsebeth Gerner Nielsen. Man skal have adgangskort til høringen, der dog også transmitteres i radioens P1.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her