Læsetid: 2 min.

K'NYT

2. april 1998

Journalister med krøllede hjerner
*I går var dagen, hvor man kunne se, hvad landets journalister havde fundet frem som aprilsnar. Ifølge Jyllands-Posten skulle der være parkering på Bornholmsfærgerne i dagtimerne, hvor de alligevel er i havn. I Ekstra Bladet ville den nyudnævnte kirkeminister give de kvindelige præster lov til selv at vælge en feminin præstekjole. Berlingske Tidende skrev, at Peter Høeg har købt Brumleby for at sikre stedet som refugium for Den Tredje Verdens forfulgte kvinder og børn. Og at der skal plantes ni rækker juletræer på Krinsen på Kgs. Nytorv. B.T. kunne fortælle, at Falck har fanget en fire meter lang krokodille i Damhussøen. Og Radio ANR i Aalborg fortalte, at Aalborg Kommune indfører uniformstvang for kommunalt ansatte i den hensigt at undgå sexchikane.
Aktuelts bidrag til den særlige genre bestod i, at avisen bragte en flere måneder gammel nyhed. Der er dog uklarhed om, hvorvidt det var med vilje.

50 år på Borgen, 50.000 til Sabroe
*Borgens Forlag fyldte 50 år i går. Begivenheden fejredes dels ved en storstilet recep-tion i Kunstindustrimuseet
i København, dels ved uddelingen af en til lejligheden indstiftet pris på 50.000 kroner. Prisen, der skal bruges til research gik til Morten Sabroe. Sabroes projekt går ud på at undersøge nogle af informationsteknologiens højborge. Oversætteren Thomas Harder, der er formand for Statens Litteraturråd motiverede prisuddelingen, der er foretaget af et to-mands råd bestående af Knud Vilby, Dansk Forfatterforening og Peter Legård
Nielsen, Danske Skønlitterære Forfattere. Jubilaren Jarl Borgen udtrykte efterfølgende sin tilfredshed med, at prisen ikke var gået til én af Borgen/Vindroses egne forfattere. Med tildelingen til Morten Sabroe kunne der nemlig ikke rejses nogen som helst tvivl om, at det var gået rigtigt til. Morten
Sabroe udgav for længe siden et par romaner på Borgens forlag. "Men han syntes åbenbart ikke, vi gjorde det godt nok," konstaterede Jarl Borgen, for Sabroe forlod Borgen til fordel for Vindrose. Her udgav han også et par romaner og forlod forlaget. Men det var før Vindrose blev sammensluttet med Borgen.

Apropos Virtus (den unge)
*Psykologen Bjarne Sode Funch har fået støtte af Statens Humanistiske Forskningsråd til en undersøgelse af, hvorfor vi er så skeptiske over for moderne kunst. Vores skepsis går hånd i hånd med "et meget dybt emotionelt engagement," siger han til Humaniora, forskningsrådets organ. "For mange bliver det ligefrem vigtigt at tilkendegive deres afsky. Man vil tale om det, gøre noget! Nogle - det er heldigvis kun nogle få - bliver ligefrem så rasende, at de går til håndgribeligheder," konstaterer psykologen, der nu vil "gå på opdagelse i vort indre landskab" for at finde forklaringen.

Litteratur uden læsning
*Er man interesseret i britisk litteratur men ikke i at sidde indendørs og boge den i sommer, så har British Tourist Authority udarbejdet et alternativt tilbud, et landkort, hvorpå man kan finde steder, engelske forfattere har skildret, deres hjem eller andre mindesmærker. På kortets anden side findes kortfattede litterære biografier, en liste over festivals og over de vigtigste boghandler.

Per Arnoldi i London
*Victoria og Albert museet i London åbner i dag for plakatudstillingen The Power of the Poster, der blandt andet rummer den danske plakatkunstner Per Arnoldis plakat Copenhagen Jazz Festival 1983.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her