Læsetid: 2 min.

K'nyt

18. april 1998

Burroughs på Aalborg Teater
*Teaterdirektør Malene Schwartz har offentliggjort sit repertoire for den kommende sæson på Aalborg
Teater. På den store scene spilles Oscar Wildes komedie Den Ideelle Ægtemand, derpå musicalen Blodsbrødre, Shakespeares Romeo og Julie samt - til sidst på sæsonen - en musikteaterforestilling, The Black Rider, af Tom
Waits, William Burroughs og Robert Wilson. Den lille scene åbner med urpremiere på Morti Vizkis Dion, derpå Yasmina Rezas Kunst og endelig Nikoline Werdelins
Liebhaverne. For børn spilles Da Ingenting Blev Væk og Karlsson på Taget.

Roskilde fuld af børneteater
*Roskilde har fået værtsskabet for årets børneteaterfestival. I den kommende uge vil der hver uge fra kl. 17 til 20 være gratis forestillinger til og med næste weekend. Ialt vil der blive vist 400 forestillinger.

Tivoli åbner med ny borg
*På fredag i den kommende uge åbner Tivoli med bl.a. en ny forlystelse, Valhalla Borgen, der er tegnet af arkitekten bag kunstmuseet Arken, Søren Robert Lund. På åbningsdagen møder vikingerne fra Frederikssund op, og Sorten Muld spiller om aftenen.

Fra Clausen til Balle
*Anne-Marie Mai fra Odense Universitet bliver hovedredaktør på en ny fjerde udgave af storværket Danske Digtere i det 20. Århundrede, en udgivelse, der er sikret med sponsorstøtte fra Velux Fonden af 1981. Udgaven omfatter tre bind. Det første omfatter 1900-1940 (fra Sophus Clausen til Karen Blixen), det andet 1940-70 (fra Morten Nielsen til Hans-Jørgen Nielsen) og det tredje 1970-2000 (fra Kirsten Thorup til Solvej Balle).

TV2 spiller på Internettet
*Poprockgruppen TV2 spiller 2. maj en koncert i Amager Bio, som også udsendes direkte på Internettet via Opasia. Den er den første af sin art i Danmark. Senere følger flere, oplyser TeleDanmark. Dog kan kun 2.000 brugere ad gangen følge Internet-koncerten, men ved lignende nordiske udsendelser har 'kun' ca. 1600 fulgt begivenheden.

Danske bogaften i Oslo
*Olaf Norlis Bokhandel i Oslo er en af de boghandler, der føler en kulturel forpligtigelse. Bl.a. sælger den skønlitterære svenske og danske bøger på originalsproget. Hver torsdag året rundt arrangeres der aftener med oplæsninger, samtale og debat. Boghandelen meddeler, at man 23. april - på den internationale bogdag - har inviteret Christina Hesselholdt, Naja Maria Aidt og Jan Sonnergaard på besøg.

Utzon-udstilling i Øksnehallen
*Øksnehallen viser et udstillingsportræt af Sonningprismodtageren, arkitekt Jørn Utzon frem til 1. juni. Udstillingen viser arkitekturmodeller og plancher.

Ny bog om Anne Frank
*Journalist Sten Wijkman Kjærsgaard har skrevet en bog om Anne Franks liv og altså ikke kun den del, der kendes fra dagbøgerne. Den udkommer 24. april hos Aschehoug.

Abekoncerter til sommer
*Når Muskelsvindsfonden til sommer for tredie gang inviterer til børnekoncerter i fri luft, står der bl.a. Åh Abe og Pa-Papegøje på repertoiret.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu