Læsetid: 2 min.

K'NYT

17. april 1998

Ommøblering hos Saga
*Den tidligere tv-redaktør, Karen Thisted - kendt for bl.a. Eleva2eren og morgen-tv - har sat sig i direktørstolen for Saga Video & Kortfilm i Lille Kirkestræde i København. Samtidig fratræder Finn Aabye, der har drevet det hæderkronede selskab i en årrække. Saga, der bl.a. råder over rettighederne til Dirch Passer-film, ejes af Sven Borre, men kortfilmselskabet er nyorganiseret, så det driftsmæssigt er en selvstændig enhed.

Simon Grotrian får en medalje
*Forfatteren Villy Sørensen får Henrik Pontoppidans Mindefonds legat på 15.000 kr. Det sker ved en reception i Dansk Forfatterforening 30. april. Ved samme seance modtager Thomas Boberg Johannes Ewald-legatet på 7.000 kr, Uffe Harder Adam Oehlenschlæger-legatet på ligeledes 7.000 kr., mens lyrikeren Simon Grotian får Emil Aarestrup Medaillen og 4000 kr.

Bacon-udstilling forlænges
*Francis Bacon-udstillingen på Louisiana har været så stor en succes, at museet har besluttet at forlænge den - samt Sam Taylor-Woods udstilling - med 14 dage til 24. maj.

PH-prisens 'afløser'
*Lyskunstneren Thorbjørn Lausten bliver den første modtager af den nyindstiftede Weber-pris på 50.000 kr. Lysteknisk Selskab karakteriserer prisen som en slags afløser for PH-prisen, men formanden for dommerkomiteen, Per Arnoldi, understreger, at der er tale om en decideret lyspris, mens PH-prisen var en kulturpris.

Thau taler for Utzon
*Det er i dag kl. 13, arkitekten Jørn Utzon får overrakt Sonningprisen i Københavns Universitets festsal. Professor Carsten Thau holder
festtalen, og der spilles en obo/klarinetkoncert af Finn Høffding.

Børnekulturen til debat
*Selvom Socialdemokratiet ikke har kulturministerposten, har partiet en kulturpolitisk debat. Lørdag afholder det således en konference på Roskilde Bibliotek, hvor der sættes fokus på børnekulturen. Det sker for at samle et område op, som oftes overses.

Rita Kernn-Larsen død
*Maleren Rita Kernn-Larsen, der var en af pionererne inden for surrealismen, er død, 94 år. Hun boede det mest af sit liv i Frankrig, men flyttede tilbage til Danmark for nogle år siden. Rita Kernn-Larsen stiftede bekendtskab med maleren Fernand Léger personligt og surrealismen, da den endnu var ung og ny.

Louisiana gennem fyrre år
*Kunstmuseet i Humlebæk har eksisteret i fyrre år, hvilket fejres med en stor udstilling fra 14. august. Den vil kronologisk vise udvalgte værker fra museets egen, omfattende samling fra 1910-1940 og fra Cobra til de nyeste tendenser i 90'erne. Der vil i tiden op mod jubilæet også være særlige arrangementer med kunst, musik og dans.

Forårsprogram for Filmhuset
*Filmhuset i København har udsendt nyt forårsprogram med film fra Polen, Frankrig, Rusland og Irland på tirsdag aftener i anledning af filmens 100-års fødselsdag. Rækken afsluttes med et foredrag af instruktøren Søren Fauli om egne film.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu