Læsetid: 2 min.

K'NYT

16. april 1998

Pullitzerpris til Roth og Vogel
*Årets Pullitzerpriser for litteratur og drama går i år til hhv. forfatteren Philip Roth for romanen American Pastoral og dramatikeren Paula Vogel for teaterstykket, How I learned to Drive. Roth er et velkendt forfatternavn, mens Paula Vogel er blevet kendt for sit stykke på et off-Broadway-teater, hvor det har gået i 15 måneder. Det er inspireret af Nabokovs Lolita og filmen af samme navn. Men denne gang er begivenhederne set fra Lolitas synsvinkel.

Drengekoret til Notre Dame
*Københavns Drengekor skal på turné i Frankrig 20.-30. april. Herunder gives to koncerter i Notre Dame. Arrangementet er kommet i stand, efter at drengekoret i 1987 optrådte i Paris og af anmelderne blev sammenlignet med bl.a. Wierner Sängerknaben. Koncerterne omfatter Bruckner, Liszt og Carl Nielsen, koret ledes af Ebbe Munk.

Kirurgiske digtere til Århus
*Otte yngre digtere, som alle har offentliggjort digte i tidsskrifterne Hvedekorn, Ildfisken eller Øverste Kirurgiske, (som blev omtalt her på siden i går), optræder 21. april i Husets Teater i Århus ved en Litteratur på scenen-aften. Carsten René Nielsen er konferencier. Senere på sæsonen annonceres med udendørs poesi på Den Permanente Badeanstalt i Risskov.

Udstilling uden curlere
*Kvindemuseet i Århus, der forleden efterlyste fotos, dragter, redskaber, præmier o.lign. fra offentligheden, har nu specificeret ønsket yderligere. Effekterne skal bruges til en udstilling til september, Kvindeliv - idrætsliv. Temaerne bliver: 1. Gymnastik og æstetik. 2. Atletikken og præstation. 3. Håndbold og kamp. Interesserede kan henvende sig til museet, Domkirkeplads 5., 8000 Århus C. Else Trangbæk, Bodil Olesen og Lene Mørk er ansvarlige for projektet. Hvor bliver der mon plads til curlingsølvvinderne?

Små biografer er optimistiske
*I anledning af Filmhusets offentliggørelse af sin handlingsplan i går (se andetsteds i avisen) har Ritzaus Bureau talt med biografforpagter Gert Skov fra Grenaa, som ser optimistisk på filmfremtiden for biografejerne. Han og hustruen overtog en lille biograf i 1983, skønt der dengang var krise i branchen. Omkring 1992-93 måtte parret ernære sig ved andet arbejde også, men i slutningen af 90'erne går det atter fint. De danske film, som udgør 22% af markedet, har spillet en betydelig rolle for biografernes overlevelse.

Fyrige polakker i København
*Et polsk kulturfremstød indledes i dag i København med basar i Helligaandskirken, specialiteter fra det polske køkken samt folkedansergrupper, som vil optræde både i og på Strøget uden for kirken. Slutter lørdag.

Læser op af Kierkegaard
*Skuespilleren Nis Bank-Mikkelsen læser filosofiske tekster af Asger Jorn og kunsttekster af Søren Kierkegaard på søndag kl. 14 i Købehavns Bymuseum. Der spilles musik af bl.a. Niels Viggo Benzon til. I øvrigt er en ny cd med musik til Kierkegaard-tekster på dagsordenen ved en Kierkegaard-konference i dec. i Washington.

Kulturnat i Århus
*Foreningen KulturNatten i Århus melder programmet klar til sin pendant til den københavnske kulturnat. Den 15. maj er natten, hvor det hele sker.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her