Læsetid: 5 min.

Kultur i ugen

30. april 1998

UDSTILLING
*Kirsten og Palle Diges samling 'Farvel til 80'erne' samt Jens Haanings 'Das Faserstoff-Projekt' åbner lørdag på Aarhus Kunstmuseum. Diges samling er netop doneret til Aarhus Kunstmuseum og rummer et antal hovedværker af nogle af de mest markante 80'er kunstnere som Claus Carstensen, Peter Bonde, Erik A. Frandsen, Berit Jensen, Michael Kvium, Christian Lemmerz og Lars Nørgaard. Jens Haanings udstilling er kunstnerens bud på, hvordan man kan forholde sig til et område i det tidligere Østtyskland - Fürstenberg - hvor Faserstoff-værket, der arbejdede på højtryk for den tyske rustningsindustri under krigen, ligger. Det er et samarbejde med det århusisanske arkitektfirma Vertex. Det er et rekreativt projekt på timeshare-basis.
Aarhus Kunstmuseum, Ti.-sø. 10-16. Til 2. aug.

*Reverens Kirsten og Palle er titlen på en udstilling, der viser, hvad ni danske kunstnere fra 1980'erne - hvis værker kan ses på Aarhus Kunst-museum - laver i dag. Ud over ovennævnte kan der ses værker af Jesper Christiansen, Finn Reinbothe og Torben Ebbesen, hvorimod Berit Jensen ikke deltager.
Galerie MøllerWitt, Vestergade 56A, Aarhus. Åbner i morgen, 17-19. Ti.-fr. 11:30-17. Lø. 10-13. Til 20. jun.

*Bendt Ulrich Sørensen viser træsnit og skulptur under titlen 'From Holly Land Oil'.
Galerie Bossky, Vimmelskaftet 41B, Kbh. Tir.-fre. 12-17, lør. 11-15. Til 20. maj. Er åbnet

*Overgaden viser en fælles udstilling af Pia Arke og Eva Merz med titlen 'Piteraq', hentet fra vejrudsigten som betegnelsen for en voldsom storm, der indimellem hærger i Grønland, og som blæser selv meget tunge ting væk. På udstillingen kan ses fotografiske portrætter såvel som fotografier af objekter og rum med udgangspunkt i Grønland. Ud over denne udstilling kan ses en udstilling med værker af Camilla Carlsson, Emma Mikkelsen, Hanna Rydahl og Lisa Torell.
Overgaden neden Vandet 17, Kbh. Ti.-sø. 12-18. Åbner i morgen 17-20

*Peter Louis-Jensen viser sine nye Tanka-malerier, buddhistisk inspirerede malerier, der bliver til under en meditativ tilstand. Udstillingens titel er 'Namu Amida Butsu', oversættelse følger ved åbningen i:
Carsten Frøkjær Kunsthandel, Strandv. 181, Hellerup. Man.-fre. 13-17:30, lø. 11-14. Til 30 maj. Åbner på lør. 11-15

*Romantisk er en udstilling, som - trods deltagelse af en række hard core samtidskunstnere - afsøger det romantiske som følelse, ord, tanke m.m. Deltagerne er A.M. Jobim Jochimsen, Juha Metso, Inge Marie Pallesen, Alane Dnossames, Lisbeth Hermansen, Rune Fjord Jensen, Dorte Krabbe, Mar-tin Fasting og Wellm & Eskerod.
Under Dybbølsbro, Ingerslev-gade 101-103, Kbh. Dagl. 14-17, ma. lukket. Til 24. maj. Åbner i mor. 17-20

*Ulrik Crone viser nye malerier under titlen 'Real Life'. Crone beskæftiger sig med figurative, genkendelige elementer. Motivet sættes hele tiden på spil som tegn, hvis betydning fremgår af konteksten.
Art.dk. Kronprinsessegade 10, Kbh. Ti.-fr. 14-18, lø. 11-16. Åbner i dag 17-21. Til 23. maj

*Berta Moltke viser nye arbejder. Det er en serie grafiske tryk og oliebilleder med titlen 'Græske inspirationer', der er inspireret af tidligere tiders billedhuggerkunst, især af græske og assyriske skulpturer. Samtidig indgår tekst og tekstfragmenter som en del af billedets form og struktur. Bogstaver bliver til spor.
Galerie Anne Marie. Gothersgade 54, Kbh. Til 23. maj. Er åbnet. Ti.-fr. 13-18, lø. 11-15

*Landgreen & Bonnén viser nye værker i:
Vestergade 49, Århus. Ti.-fr. 11-17, lø. 10-14. Til 30. maj. Udstillingen er åbnet

TEATER
*Fønikerinderne Dansk uropførelse af Euripides' 2400 år gamle tragedie om krigens blodige meningsløshed og den afstumpethed, der breder sig i dens kølvand. Bragt virtuelt up to date af Madeleine Røn Juul og scenografen Karin Betz i Søren Ulrik Thomsen og Jørgen Mejers oversættelse.
DKT, Stærekassen, 30. april - 27. maj

*Mojo Jez Butterworths kriminalhistorie om rock, penge, misbrug, magt og mord instrueres af Kasper Wilton i Karin Trille Høys scenografi.
Aalborg Teater, Lille Scene, fra 2.-12. maj

KLASSISK
*Numus Festivalen for ny musik i Aarhus er i fuld gang. I aften kan De opleve Zapolski Kvartetten spille strygekvartetter af Bent Sørensen, György Ligeti og Per Nørgård.
I aften kl. 19.30 i Musikhuset Aarhus (Lille Sal). En fyldig programbog for festivalen beskriver alle begivenhederne. Festivalen slutter den 3. maj. Yderligere oplysninger på tlf. 89318200, og på www. musik-huset-aarhus.dk. E-mail: musikhus@inet.uni-c.dk

*Mahler Ved aftenens koncert med Aalborg Symfoniorkester spilles Mahlers 5. Symfoni og Schuberts 8. Symfoni (De ufuldendte). Dirigenten Owain Arwel Hughes slutter med denne koncert sin tredje sæson som chefdirigent for Aalborg Symfoniorkester. Han vender tilbage efter sommerferien.
I aften kl. 19.30 i Aalborghallen

*Strauss Chefdirigent James Loughran siger farvel og tak for denne abonnementssæson med en symfonikoncert, der byder på Mozarts Symfoni nr. 29, Stravinskys Cappricio for klaver og orkester og Strauss Ein Heldenleben.
I aften kl. 19.30 i Musikhuset Aarhus

*Schönberg Melodramaet Pierrot Lunaire af Arnold Schönberg opføres på Kaleidoskop, Nørrebrogade 37. Iscenesættelse og visuelt design: Martin Tulinius og Mikkel Harder Munck-Hansen. Mezzo: Helene Gjerris. Indtaling af digte: Waage Sandø. Musikere fra Athelas Sinfonietta Copenhagen dirigeret af Thomas Søndergård.
Spiller frem til 9. maj. Yderligere information på tlf. 3139 0100. Billetter bestilles på tlf. 35365302, eller BilletNet tlf. 38887022

*Klit Anatomisk Opera er titlen på en ny forestilling af komponisten Lars Klit og forfatteren Sanne Bjerg. Den er blevet uropført i Aarhus og spillet ved Numus Festivalen. Nu kommer operaen til København. Ifølge en pressemeddelelse er Anatomisk Opera en "forestilling om sandhed og smerte. En forestilling om vores indgroede trang til at søge sandheden. For fremskridtets skyld. For god ordens skyld. For sandhedens egen skyld."
Opføres 2.-5. maj kl. 20 i Musikteatret Albertslund i samarbejde med Den Anden Opera. Billetter tlf. 43640244

*Fauré Ved en forårskoncert opfører Ordrup Koncertkor og Ordrup Kirkes kor Faurés Requiem med den ungarnske organist Krisztina Vas ved orglet. Solister: Anita Lerche (sopran) og Hans Lawetz (baryton).
Sø. kl. 20 i Ordrup Kirke

ROCK
*TV-2, hele Danmarks yndlingssatirikere, er på vej rundt i det land, hvis indbyggere Steffen Brandt holder så kærligt under luppen. Koncerterne giver igen lejlighed til at forsikre sig om, at TV-2 er andet og mere end ham, der altid siger noget - også når han har munden lukket. Tag bare din klasselærer med. Den planlagte direkte Internet-koncert i Amager Bio er strejkeramt, men bliver til noget senere.
Gjethuset Frederiksværk i dag kl. 20; Kongreshuset Ringsted fre. kl. 20; Amager Bio København lør. kl. 21; Vega København søn. kl. 20

*Run DMC, hiphopveteranerne, der lp-debuterede tilbage i 1984(!), er hovednavnet ved det 10 timers arrangement for "people, music,
technology", som under navnet 'Hyperstate' gæster København og siden Oslo. Ud-over et mylder af discjockeys, bl.a. Hobros stolte søn, Kenneth Bager, kan man bl.a. opleve navne som danske Puddu Varano, Koxbox, Laurent Garnier, dj-stjernen Armand van Helden og engelske Sun-screem. Kridt gummiskoene. P3 sender koncerterne direkte til hele Europa.
Forum København fre. kl. 20.30

*Zindy med efternavnet Laursen er ikke kun cd-aktuel. Man kan høre hende rundt omkring, hvis man ikke har radioen åben.
Tåstrup fre.; Svendborg fre.; Rønde lør.

*Mick Taylor, engang Brian Jones's afløser i The Rolling Stones, er hovednavnet på Copenhagen Blues Festival, hvor han spiller med Delta Cross Band, der også får et sæt for sig selv.
Gimle København lør. kl. 20

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her