Læsetid: 2 min.

Nazister opfordrer til mord

22. april 1998

Det danske nazistparti nægter at tage afstand til dødstrusler mod navngivne antirascister. Det er jo ikke uskyldsrene folk, der bliver truet, siger den danske nazileder Jonny Hansen

De danske nazisters distributionsfirma NS-88 opfordrer i en ny musikvideo med titlen Kriegsberichter vol. 4 sine tilhængere til at myrde en række navngivne politiske modstandere.
Øverst på dødslisten står formanden for den antirascistiske forening Demos, Erik Jensen, sammen med Berlingske Tidende-kommentator Peter Tudvad, Poul Møller fra foreningen Flygtninge Under Jorden og Anders Lange fra Anti-rascistisk Netværk.
På videoen, der kan bestilles via en NS-88-postboks i Finland, vises de fire med billede, navn og i ét tilfælde også privatadresse, hvorefter de henrettes med nakkeskud i en tegneseriesekvens.
Ingen af de fire ønsker at kommentere truslerne, men oplyser, at de agter at melde NS-88 til politiet.

Eget ansvar
Formanden for det danske nazistparti, DNSB, Jonni Hansen siger til Information, at han ikke kender noget til videoen: "Det er ikke vores metoder. DNSB truer ikke nogen. Vi er et legalt politisk parti og opfordrer ikke til at slå nogen ihjel", siger han.
NS-88, der fungerer som danske nazisters distributionsfirma, udgiver fra sit hovedkvarter nord for København videoer, bøger, tryksager og musik og hævder selv at udgive sine cd'er i oplag på 3.000 eks. Til udgivelserne hører bla. pladerne Rudolf Hess, Heim ins Reich og Unter Führers Befehl, der ifølge det anset tyske ugemagasin Der Spiegel især smugles til Tyskland og sælges dér.
Bag NS-88, hvis endetal står for alfabetets ottende bogstav H, Heil Hitler, står østtyskeren Marcel Schlif, der i en årrække har været bosat i Hillerød og af kendere beskrives som én af hovedkrafterne i den danske nazibevægelse.
Bevægelsens leder, Jonni Hansen, afviser imidlertid at have noget ansvar for, hvad NS-88 foretager sig:

Ikke uden skyld
"Jeg skal ikke gøre mig til dommer over, hvad andre folk går rundt og laver. Personligt synes jeg, det er vanvittigt at true nogen, men jeg gør samtidig opmærksom på, at de fire ikke er uskyldsrene folk. Erik Jensen har f.eks. i sit tidsskrift Demos hyldet et overgreb, som jeg var udsat for på min bopæl. Og Tudvad, var han ikke én af deltagerne i 18. maj urolighederne på Nørrebro?".

Lyt og lær
Hvis de fire anti-rascistiske aktivister gør alvor at melde NS-88 til politiet, vil det ikke være første gang. Sidste år blev firmaet to gange meldt til politiet for at opfordre til mord på jøder. Foreløbig har anmeldelserne ikke ført til noget, men et besøg på NS-88's hjemmeside på Internettet slår tonen an.
"Look, learn and let the hatred burn", lyder det indledende slogan, der følges op af småbomber, der hvæser sigende hen over skærmen mellem hvert afsnit.
Videoen Krigsberichter, vol. 4 er en del af en serie, der består af en blanding af White Power-musik, hemmelige koncertoptagelser med bands som Kraftschlag, Razor's Edge og Bound for Glory, interviews med nazister, racistiske tegneserier og optagelser fra nazidemonstrationer.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her