Læsetid: 1 min.

Avisen kom ud

9. maj 1998

Af JACOB MOLLERUP,JØRGEN STEEN NIELSEN chefredaktører,HENRIK BO NIELSEN administrerende direktør

Under storkonflikten kom Information ud til læserne hver dag

FRA VOR HELT EGEN VERDEN
Det lykkedes under storkonflikten at få Information ud til læserne hver dag - stort set uden andre forsinkelser end dem, der stammede fra PostDanmarks almindelige bryderier. Cirka fem procent af den samlede postudbringning blev forsinket i konfliktdagene.
Når avisen er kommet ud, har det imidlertid været på trods af andre betydelige problemer. Det skyldes, at Information kom i en usædvanlig klemme, fordi konflikten ramte avisens normale trykkested, Dagbladet i Ringsted - der er medlem af DA.
Information blev i stedet fremstillet på skiftende trykkerier, der ikke var omfattet af storkonflikten. Lange transporttider ad skiftende ruter i ind- og udland, tidligere deadlines og sågar et par dage med nyt format har været blandt de forhindringer, som skulle overvindes.
Siden den regelmæssige udgivelse af Information begyndte i maj 1945 er avisen udkommet uden afbrydelser - også under konflikter. Det er vigtigt for avisen at opretholde denne tradition.
Bladet har aldrig været medlem af Dansk Arbejdsgiverforening - men har alligevel overenskomster med de relevante fagforbund: Dansk Journalistforbund, Grafisk Forbund, HK og SiD.
Ingen af disse faggrupper på avisen har været involveret i konflikten - men har udført deres daglige arbejde i overensstemmelse med fagforbundene. Derfor har bladet heller ikke opfattet udgivelsen som almindeligt "skruebrækkeri" - jf. dagens læserbrev herom på side 14.
I det hele taget har avisen fra mange sider mødt forståelse for, at det ville betyde et milliontab, hvis udgivelsen havde måtte indstilles i et par uger.
Information takker de involverede, fordi det - trods den helt specielle trykkesituation - lykkedes at leve op til de gamle traditioner og friholde bladet for konflikten.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her