Læsetid: 1 min.

Ikke-elendige anmeldelser til Bille August

5. maj 1998

Bille Augusts film 'Les Miserables' får en overvejende pæn modtagelse i USA

BOSTON - Bille August er tilbage i den genre, han bedst forstår at filmatisere - den episke fortælling.
Det synes at være den overvejende vurdering i amerikansk presse af den danske instruktørs nyeste filmværk Les Miserables, baseret på Victor Hugos roman om den reformerede røver, Jean Val-
jean, som aldrig formår at undslippe sit renommé, bliver forfulgt til den bitre ende af en nidkær politiinspektør og alligevel løber af med den moralske sejr.
Næsten alle anmeldere i USA pointerer, at Augusts filmiske talent ikke kom til sin ret i hans to tidligere værker Åndernes Hus og Smilla.
"Der er et eller andet ved den storslåede episke beretning i Les Miserables, som bringer det bedste frem i ham," skriver Jay Carr fra Boston Globe i positiv anmeldelse.
Også Janet Maslin fra New York Times er fuld af ros. "August evner at tolke Hugos roman på en så indsigtsfuld og robust facon, at man af og til føler sig hensat til scener fra Charles Dickens romaner." John Anderson fra Los Angeles Times er især imponeret af Bille Augusts aktualisering af de politiske og moralske aspekter i Hugos Les Miserables, men så er det også slut med de pæne ord.
"Der er for meget Bergman og for lidt fransk ildsjæl i filmen. Augusts følelsesliv minder mig om én af protestanterne i Babettes Gæstebud," skriver f.eks. Rita Kempley i Washington Post.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her