Læsetid: 1 min.

EU-noter

13. maj 1998

Ny EU-strejke på vej
*Der er gode udsigter til, at de EU-ansatte i løbet af kort tid vil nedlægge arbejdet endnu engang i protest mod en række foreslåede reformer, som vil ændre på deres ansættelses-vilkår. Forhandlinger mellem personalekommissær Erkki Liikanen og de EU-ansattes fagforeninger går kun langsomt fremad. Fagforeningerne har allerede udvalgt en ny dato for en ny 24-timers strejke. Datoen er den 20. maj og den er ikke tilfældig. Den dag skal de 20 EU-kommissærer afholde et seminar om Kommissionens måde at organisere sit arbejde på. Debatten er beregnet på at skulle ende med forslag til omlægning af Kommissionens arbejde for at forberede optagelsen af nye medlemslande. Men mon ikke spørgsmålet om de ansattes arbejds-betingelser også risikerer at dukke op den dag?

Blomster til Bonino
*Den italienske EU-kommissær, Emma Bonino, der blandt andet har ansvaret for EU's humanitære hjælp, får stor ros for en af hendes mere kontroversielle EU-aktioner: En blomst til kvinderne i Kabul. Efter et besøg i Afghanistans hovedstad sidste år, hvor Bonino blev arresteret efter at have fotograferet afghanske kvinder for at gøre opmærksom på, at kvinderne under taliban-regimet stort set er frataget alle rettigheder, har EU-kommissæren gjort meget for at gøre opmærksom på forholdene for kvinderne i Afghanistan. Boninos arbejde er foregået sammen med EU's kontor for humanitær hjælp, ECHO.
EU-kampagnen har fået det spanske Røde Kors til at uddele den årlige guld medalje til EU-kampagnen.

Et særligt id-kort
*Der har adskillige gange været diskussioner om, hvorvidt afskaffelsen af grænsekontrollen imellem EU-landene ville betyde, at der blev behov for, at borgerne udstyres med id-kort. I Grækenland er emnet også dukket op. Men her har debatten intet med de åbne grænser at gøre. Det er til gengæld 60 græske akademikere, som i et åbent brev kritiserer den ortodokse kirke og reglerne om, at en grækers religiøse tilhørsforhold skal fremgå af id-kortet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her