Læsetid: 1 min.

Frygt for ny 18. maj ballade

18. maj 1998

Armerede køretøjer fra Holland skal bruges mod eventuelle uromagere

Københavns Politis to nye armerede vogne - anskaffet fra Holland - vil helt sikkert være på gaden mandag aften, når politiet ledsager den demonstration, der markerer femårsdagen for EU-afstemningen og de efterfølgende gadekampe 18. maj 1993.
Det oplyser vagtleder ved ordenspolitiet i København, vicepolitikommissær Flemming Krag-Nielsen til Information.
"Taktikken er lidt anderledes end den, vi er vant til. Hvis det kommer til uroligheder, vil vi bruge vognene som skjold i stedet for, at folk skal ud og stå i forreste række og blive bombarderet med ting og sager," siger vagtlederen.
Københavns Politi har siden den 10. maj haft ekstra ressourcer klar som led i forberedelserne til folkeafstemningen om Amsterdam-traktaten den 28. maj.

Genkendt
Det har ikke fået nogen konsekvenser for politiets forberedelser, at det for nylig lykkedes en 23-årigs filmskolestuderende med tilknytning til det autonome miljø med et kamerahold at komme tæt ind på livet af politiets 28. maj-forberedelser i Grøndal Centret på Bellahøj.
Den 23-årige er sigtet for at have deltaget i overfaldet på Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard på Nørrebro 24. marts, for hærværk mod Sandholmlejren og dømt for ulovlig indtrængen på Perus ambassade.
På et tidspunkt blev den 23-årige genkendt af nogle betjente.
"Vi har hele tiden vidst, at de autonome er interesseret i vores arbejde, ligesom vi er interesseret i, hvad de går og laver. Det kommer ikke bag på os," siger politikommissær Flemming Steen Munch.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her