Læsetid: 2 min.

K'nyt

30. maj 1998

København bryder princip
*Københavns kulturborgmester, Hans Thustrup Hansen, anklages nu for at bryde armslængdeprincippet ved at blande sig i, hvilke kunstprojekter byen skal støtte. Det har de fagudvalg, kommunen selv har nedsat, nu klaget over, skriver dagbladet Aktuelt. De 12 medlemmer har nedlagt arbejdet i protest mod, at kommunens kulturudvalg ikke følger deres indstillinger. I øjeblikket venter ca. 200 kulturprojekthavere på at få deres ansøgninger behandlet.

Brevroman solgt til Tyskland
*Icelin C. Hermanns debutroman, Prioritaire, er solgt til udgivelse på det tyske forlag DVA.

Amsterdamtraktaten ikke et tv-hit
*Udsendelserne forud for afstemningen om Amsterdam-traktaten blev ikke det store hit hos tv-seerne, skriver bladet TV2-nyt. Hhv. 418.000 og 452.000 seere fulgte afslutningsdebatterne på DR 1 og TV 2. Ganske mange, men alligevel under halvdelen af det antal, der fulgte afslutningsdebatterne før folketingsvalget den 11. marts.

Günter Grass på Louisiana
*Den tyske forfatter Günter Grass, der er en god ven af Danmark, fortæller lørdag d. 6. juni kl. 14 på Louisiana om sine aktuelle litterære arbejder. Det sker i en samtale med Per Øhrgaard. Grass, der i efteråret fyldte 70 år, vil blive hyldet på forskellige måder, og en udstilling med hans akvareller kan ses hos Galerie Edition i København fra 5. juni.

Nye udgaver, gamle erindringer
*Gyldendal sender nu en hoben nye udgaver - i stift bind - af erindringsbøger, biografier og klassikere på markedet.: Troels Kløvedals Den tynde hud, Tove Ditlevsens Det tidlige forår, Asta Nielsens Den tiende muse og Knud Sørensens St. St. Blicher - Digter og samfundsborger. Desuden Blichers En Landsbydegns Dagbog og andre noveller samt Tom Kristensens Hærværk. Prislejet er 148-168 kr.

Nyt nummer af Kritik
*I et nyt nummer af kulturtidsskriftet Kritik ironiserer lederskribenten over det nok så benyttede udtryk, "Det må vi have en debat om" og mener, at det kan dække over alt fra tungen-ud-ad-vinduet til en skjult dagsorden. Frits Andersen skriver om Carsten Jensens rejsebøger, Peter Madsen og Peter Poulsen om Baudelaire, og blandt det øvrige stof kan nævnes Anne-Louise Sommers artikel om Kirkegården - "det moderne menneskes omvej til døden." Kritik udgives af Gyldendal og koster 480 kr. i årsabonnement.

Legat til Emil Hansen
*Teaterinstruktøren Emil Hansen har modtaget Per Knutzons og Lulu Zieglers mindelegat på 4.000 kr.

Fra kaserne til kultur
*Gør sværd til plov, sagde fredsforkæmperne i gamle dage. I vore dages Danmark bliver militærområder ofte til kultur - tænk på Holmen og Kanonhallen i København samt Ridehuset i Århus. Roskilde følger trop. Byrådet har netop principvedtaget, at den tidl. kaserne, Kildegården, i byens midte skal omdannes til kulturhus for 12 mio. kr.

'Fyrsten' helt filologisk nøjagtig
*Forlaget Helikon udsender nu Machiavellis klassiker fra 1513, Fyrsten, i uforkortet og kommenteret, filologisk nøjagtig version ved Fritz Wolder.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her