Læsetid: 2 min.

K'NYT

29. maj 1998

Ny fløj i Silkeborg Kunstmuseum
*Silkeborg Kunstmuseum indvier den 11. juni en ny udstillingsfløj på godt 700 kvadratmeter. Her præsenteres en lang række gaver skænket af COBRA-bevægelsens førende belgiske skikkelse Pierre Alechinsky, der siden 1960 har doneret over 250 grafiske blade og malerier. Alechinskys donation omfatter også to malerier af Asger Jorn samt flere arbejder af Christian Dotremont, COBRAs anden hovedskikkelse. Den nye udstillingsfløj er tegnet af
Niels Frithiof Truelsen, der også er arkitekt på resten
af museet.

Litteraturråd protesterer
*Statens Litteraturråd melder sig nu i koret af protester over beskæringen af forfatternes biblioteksafgift. En afgørelse fra Biblioteksafgiftsnævnet om at lade klassesæt af undervisningsbøger udløse biblioteksafgift betyder, at resten af de afgiftsberettigede forfattere får deres bibliotekspenge beskåret med 25 procent. Litteraturrådet opfordrer regeringen og Folketingets Finansudvalg til ekstraordinært at øge bevillingen til biblioteksafgift for 1997. Rådet lægger sig dermed på linje med Dansk Forfatterforenings krav.

Debatbog om kriminalitet
*Forfatteren Per Straarup Søndergaard, der sidste år udgav debatbogen Politiet - ven og fjende har lavet en interview- og reportagebog om den danske kriminalitet. Der er samtaler med kriminelle, forældre, fængselspersonale, politi, forsvarsadvokater, en tidligere dommer, KRIM, kriminologer, socialrådgivere og politikere iblandet reportager fra fængselsvæsenet. Udgivet på CDR Forlag. Pris 198,-.

Antikvariske bøger og grafik
*Der er antikvariske pragtværker til salg, når den 27. messe for antikvariske bøger og grafik i Skandinavien finder sted i Helligåndshuset på Strøget i København den 29. og 30. maj. Der deltager 24 antikvariater fra Holland, Sverige og Danmark, som angiveligt vil vise det bedste, der kan købes inden for bøger, manuskripter og grafik fra fem århundreder, blandt meget andet H.C. Andersen papirklip, originalmanuskriptet til Hyldemor, et pragteksemplar af Frederik II.s foliebibel fra 1589, en førsteudgave af Robert Louis Stevensons Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde fra 1886, en ligeledes førsteudgave af Johs. V. Jensens Digte 1906 med håndkalligraferede titler og stregdekoration på permer, glansbilleder, illustrerede børnebøger og originaltegninger o.m.a. Messen er åben for publikum fra fredag kl. 15.

Trapholt-museet fylder ti år
*Den 4. juni kl. 15 fejrer Trapholt-museet i Kolding sin ti års fødselsdag. Men allerede onsdag den 3. kl. 16 modtager musset en fødselsdagsgave fra over 1.300 koldingensiske folkeskolebørn, der har malet selvportrætter og æbletræer. Museet havde forventet et deltagerantal på 700, men der meldte sig 1.600.

Musical om Asta Nielsen
*Amagerscenen sætter i den kommende sæson en musical op om stumfilmstjernen Asta Nielsen. Den får premiere i januar 1999.

Glasgravsten af glaskunstner
*Glaskunstneren Maj Winther Christensen, København, udstiller unika kirkeudstyr i Galleri Grønlund på Østerbro i København, blandt andet Danmarks første glasgravsten. Åben til den 6. juni.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her