Læsetid: 2 min.

K'nyt

13. maj 1998

Stor pris til Jørn Lund
*Hovedredaktøren af Den Danske Nationalencyklopædi, forfatteren, professor Jørn Lund, modtager fredag en af Danmarks fornemste litterære hædersbevisninger, Den Faglitterære Pris på 30.000 kr. Jørn Lunds omfattende forfatterskab ligger på det sproglige område, men også som hovedredaktør af nationalencyklopædien, hvortil kommer at han på en række andre felter har givet væsentlige bidrag til dansk faglitteratur, hedder det i begrundelsen. Den nærmere motivering vil blive foretaget af tidligere rigsantikvar, professor Olaf Olsen ved overrækkelsen af prisen.

Erik Steffensen til Grafisk Skole
*Erik Steffensen afløser pr. 1. oktober i år Vibeke Mencke Nielsen som professor for Grafisk Skole.

Modstandsmøde på Borups Højskole
*Lørdag den 16. maj kl. 10-16 indbyder Borups Højskole og Forlaget politisk revy til offentligt møde om "Folkelig Modstand". Ordstyrer for mødet er Informations Ejvind Larsen, og der er oplæg ved blandt andet universitetslektor Claus Heinberg, den norske professor i retssociologi Thomas Mathiesen, forfatteren Erik Stinus og forfatteren og højskolemanden Per Warming. Sidstnævntes bog, Modstand & Myter skulle være udkommet på politisk revy dagen før mødet, men er blevet forsinket af den netop afsluttede storkonflikt.

KVINFO på Internettet
*KVINFOs tidsskrift FORUM for køn og kultur går på Nettet. Webadressen er http://www.forum.kvinfo.dk, og den er aktiv fra den 13. maj, hvor kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen klikker FORUM ind. Der er tale om et to-årigt pilotprojekt under Kulturnet Danmark. FORUM har fået støtte fra Kulturministeriets Tidsskriftstøtteudvalg.

Høst Museum i Gudhjem
*Et museum i Gudhjem for den bornholmske maler Oluf Høst åbner officielt fredag den 12. juni. Oluf Høst er især kendt for sine skildringer af gården Bognemark samt af vinterlandskaber, sankthansbål og silderøgerier. Museet har foreløbig en samling på 20 malerier og en række papirarbejder. Derudover låner det en række hovedværker fra familie, samlere og andre museer. Bag Oluf Høst Museet står en
selvejende institution,
museets kunstneriske hoveddonator er Ny Carlsbergfondet.

Sommer-rave i Berlin
*Verdens angiveligt største techno festival løber af stablen i Berlin den 11. juli. Den årlige gadefest, der i år kan fejre sin ti års fødselsdag er blevet stadig større og rundede sidste år en million deltagere fra hele Europa. En talsmand for arrangørerne har afvist rygterne om, at festivalen i år skulle have været flyttet til Paris på grund af økologi-aktivisters klager over de enorme mængder affald og lort, der ligger tilbage, når festen er forbi. Fans betragter Berlin som techno musikkens hjemsted.

Adornos samlede værker
*Der er kommet en paperback-udgave af Adornos samlede bogværker. Rigtig god at have stående, ca. en meter i længden. Kronos Buchversand sælger en sådan stang Adorno for 1.032 danske kr. inklusive forsendelse. Prisen for alle bøgerne er helt nøjagtig 248 DM pr. stang, hvis De selv vil hente bøgerne i Tyskland. Skynd Dem, prisen stiger snart. Adressen er Regensburger Straße 19, D-93164 Laaber. Tlf. +49 94982319. Fax +49 94982543.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her