Læsetid: 2 min.

K'nyt

12. maj 1998

Ole og Bille i Hollywood
*Kølige tal er ikke at foragte, når der sendes mere eller mindre præcise meldinger hjem om vore filmkoryfæer Ole Bornedals og Bille Augusts større eller mindre succes på USAs hårdkogte filmscene. Hvad angår Bornedals Nightwatch, har vi allerede berettet om en kritikerfiasko. Man skal ikke sparke på nogen, der ligger ned, men i sandhedens interesse må det siges, at publikumsfiaskoen også synes at være en kendsgerning, efter at filmen på anden uge kun har spillet lidt over en million dollars ind. - Bille Augusts kritikersucces med Les Miserables er ikke så entydig og overvældende som rapporteret. Den tager sig i kolde tal sådan ud: ud af i alt 34 anmeldelser i New York, Los Angeles, Chicago og Washington er 11 positive, 14 blandede og 9 negative.

Norden med kulturkonference
*Nordens sag er gemt, men ikke glemt i disse Europa-orienterede tider. Foreningen Norden og Danmarks Biblioteksforening afholder i morgen og på onsdag konference på Danmarks Biblioteksskole om emnet: Hvordan kan vi i hverdagen formidle den særligt nordiske identitet - lokalt og globalt? Der er tale om en opfølgning af et stort arrangement i november, hvor der blev holdt skumringstime overalt i Norden med oplæsninger og stor publikumstilslutning. På konferencen optræder bl.a. Grethe Rostbøll, Erik Skyum-Nielsen, Bente Christensen, Jan Herstad og Jean-Francois Battail, sidstnævnte professor ved Sorbonne.

Lotte Tarp i grænselandet
*Skuespilleren Lotte Tarp fortæller i aften i Flensborg på baggrund af sin seneste bog, Det sku' nødig hedde sig, om det at være tyskerunge, altså barn af en såkaldt tyskertøs. De sydslesvigske husmoder- og kvindeforeninger samt SSF og Centralbiblioteket står for arrangementet.

Viggo Starcke afsløres omsider
*Den tidligere formand for Retsforbundet, folketingsmedlemmet samt minister uden portefølje i årene 1957-60 har ikke været foreviget i form af et skilderi i Folketinget. Men i dag afsløres der så omsider et, som er malet af kunstneren Mogens Hoff. Billedet hænger i Folketingets samtaleværelse.

Beuys-udstilling til Danmark
*Værker af den tyske billedkunstner m.m., Joseph Beuys, udstilles fra tirsdag i næste uge på Charlottenborg i København. Beuys, der begyndte som isoleret og ekstrem avantgardekunstner, blev senere accepteret som banebrydende kunstprofessor i Tyskland. Han havde via Arthur Köpcke tætte forbindelser til det danske kunstmiljø og fik specielt stor betydning for Den Eksperimenterende Kunstskoles udvikling, for kunstnere som Bjørn Nørgaard og Henning Christiansen. Udstillingen kan ses til 28. juni.

Kultur i maj-natten i Århus
*65 institutioner deltager, når Århus Kulturnat løber af stablen den 15. maj, heriblandt biblioteker, filmhus og -værksted, museer, spillesteder, teatre og uddannelsesinstitutioner. I forbindelse med Kulturnatten udskrives en fotokonkurrence mellem billeder taget i nattens løb. Førstepræmien er en middag for to med luksusovernatning på Hotel Royal i Århus.

Hugin og Munin har fødselsdag
*Hugin og Munin - Odins to ravne - lægger navn til Nationalmuseets børneklub. Fødselsdagen er den 17. maj, og i den anledning er der arrangeret aktiviteter fra kl. 12 til 16.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her