Læsetid: 2 min.

K'nyt

5. maj 1998

Dalager-stykke i New York
*Den danske dramatiker, Stig Dalager, får endnu et stykke opført i New York, skriver Jyllands-Posten.
Brooklyn Academy of Musics Theatre, der har specialiseret sig i europæiske gæstespil, vil opføre Dal-agers Drømmen med den svenske skuespiller Bibi Andersson i hovedrollen. Først skal stykket dog have premiere på Odense Teater i efteråret 1999. Dalagers Jeg tæller timerne, som foregår under borgerkrigen i Sarajevo, er tidligere blevet opført på La Mama-teatret i New York.

Snapsekulturen på udstilling
*Brændevin er ikke bare et middel til op- og nedlivning, men en hel kultur. Den nordiske udgave, snapsen, er nu kommet til ære og værdighed på en udstilling i Lund, der netop er åbnet og varer til 16. august. Undervejs i forløbet er der en række sær-
arrangementer og foredrag omhandlende krydderurter, systembolagets virksomhed, snapsens historie samt en akvavitsmagningskonkurrence (svært ord, sig det før snapsen). Desuden bliver der serveret sild og snaps en dag i juni af noget fint, der kalder sig Sildeakademiet.

Guillou utilfreds med filmatisering
*Den Svenske forfatter, Jan Guillou, er ikke tilfreds med filmatiseringen af hans kriminalroman Hamilton. Til Aktuelt siger han, at den er "lavet for analfabetiske, 16-årige, sorte amerikanere, der lever i ghettoen" - dem, Hollywood laver action-film for. I interviewet siger han i øvrigt, at han har viet resten af sit liv til indvandrer-spørgsmål og kampen mod racismen. Hvis denne får overtaget, risikerer Sverige at blive sprængt som nation, idet der lever én million indvandrere i landet.
"Der skal kæftes op", siger han... og så skal man forsøge at tage racisternes tanker alvorligt.
Den største fejl, man kan begå, er at affærdige dem som idioter, mener Guillou, hvis næste bog bliver en roman om korsfarerne.

Nyt bind om Sirenernes Stad
*Kirsten Lindbergs trebindsværk om Sirenernes Stad København, der fortalte om byens historie til år 1728, udvides nu med et fjerde bind. Dette fortæller specielt om Christianshavns historie, den nye bydel, der blev anlagt efter hollandsk forbillede. Trebindværket blev forsvaret som doktordisputats i 1996. Forlaget Skippeshoved står som udgiver, og det nye bind koster 348 kr. Det udkommer 10. maj.

TvDanmark indklages
*Netværkssamarbejdet TvDanmark er blevet indklaget for Radio- og TV-reklamenævnet af Claus Høyer, far til en femårig datter. Han mener, at stationen sender ulovlige reklameblokke midt i børneudsendelserne og stiller samtidig spørgsmålstegn ved, at studieværterne omtaler produkter i selve progammet.
"Jeg kan i et børneprogram acceptere en reklame for ost eller mælk, men fire-fem blokke med usunde læskedrikke, slik og legetøj på en time virker voldsomt," udtaler den vrede far til Jyllands-Posten.

Nyt ABC-teater på Frederiksberg
*Efter tre års tovtrækkeri har Frederiksberg Kommune nu givet grønt lys for et nyt teater på grunden ved det gamle ABC-teater.
Teatret gik nedenom og hjem i 1995, og siden har der været gjort flere forsøg på at få opført en ny bygning på den gamle teatergrund. Nu har imidlertid en ny plan, der allerede i efteråret blev godkendt af alle partier i Frederiksberg Kommunes byråd, opnået byggetilladelse i byplanafdelingen. Bygherre er Kaj Mächler.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her