Læsetid: 2 min.

K'NYT

22. maj 1998

Filmfestival af og for unge
*Visions of Light er titlen på en filmfestival, arrangeret af fem filmstuderende fra de nordiske lande, én fra hvert land og ingen af dem over 25 år. Festivalen løber af stabelen fra den 27.-31. maj og er delt i to dele: Én for unge under 18 år, én for de 19-25-årige. Der bliver vist 130 film på festivalen, som er den fjerde af sin slags. Den afholdes i år i den svenske by Allingsås, og dansk arrangør er Trine Gall, 25 år.

400 venner af antikken
*Foreningen Antikkens venner - for en sådan findes naturligvis - har allerede udsendt juninummeret af foreningens publikation. Antikkens venner nr. 38. 10. årgang indeholder beskrivelser af arrangementer og antik-rejser (med fagkyndig ledelse) samt anmeldelser af bøger om antikke emner. Foreningen har 400 medlemmer og et erklæret mål om at nå 1000.

Pinsekarneval i København
*Den 29., 30. og 31. maj afholdes der for 17. gang pinsekarneval i København. Det foregår i Fælledparken, hvilket i hvert fald vil glæde cyklister, som således slipper for de traditionsrige glasskår-punkteringer i dagene efter pinse.

Eksamensangst kan kureres
*To psykologer, der selv har lidt af eksamensangst, har skrevet en bog om, hvordan man kan bearbejde angsten: Eksamen uden angst - vend svaghed til styrke. Bogen beskriver - med tilhørende øvelser - en række kendte angstdæmpende og selvtillidsopbyggende strategier. Forlaget, Klim, påpeger, at bogen henvender sig til "dem, der har læst og kan deres stof, men som alligevel er angste", altså ikke til de dovne slyngler, der har grund til eksamensangst. Til gengæld må den kunne bruges året rundt også i andre situationer, der fremkalder irrationel angst.

Verdenslyrik til 60 kr. pr. bind
*Husets Forlag i Århus tilbyder nu digtsamlinger af Tua Forsström, Wislawa Szymborska, Paul Celan og Lorca til 60 kr. pr. stk. Desuden sælges antologier med kinesiske digte og Inkaens sange til sammen pris, der er gjort muligt med støtte fra Statens Litteraturråd.

Jesper Hoffmeyer på japansk
*Forlaget Munksgaard/Rosinante har solgt Ulrikka Strandbygaards debutroman, Labyrintens latter, til udgivelse i Holland, Jens Chr. Grøndahls roman, Lucca, udkommer på svensk - og Jesper Hoffmeyers, En snegl på Vejen, er solgt til udgivelse i Japan.

Pris til Eilstrup for mig-bøger
*Forfatteren Lena Eilstrup har modtaget Danmarks Skolebiblioteksforenings Forfatterpris på 20.000 kr. for hendes to "Mig"-bøger.

Filmdagbog fra von Trier
*Lars von Triers dagbog fra optagelserne til den Cannes-aktuelle film, Idioterne, der forleden forelå på fransk, udkommer meget snart på dansk hos Gyldendal, meddeler forlaget.

Børsens Forlag overtager
*En bemærkelsesværdig forlagshandel har netop fundet sted, idet Børsens Forlag har overtaget Akademisk Forlag. Derved sikrer Børsens Forlag sig adgang til lærebogsmarkedet. Karsten Blauert er ved samme lejlighed blevet ansat som forlagschef. Han kommer fra en lignende stilling på forlaget Aschehoug.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her