Læsetid: 3 min.

K'nyt

20. maj 1998

Filmfestival af og for unge
*Visions of Light er titlen på en filmfestival, arrangeret af fem filmstuderende fra de nordiske lande, én fra hvert land og ingen af dem over 25 år. Festivalen løber af stabelen fra den 27.-31. maj og er delt i to dele: Én for unge under 18 år, én for de 19-25-årige. Der bliver vist 130 film på festivalen, som er den fjerde af sin slags. Den afholdes i år i den svenske by Allingsås, og dansk arrangør er Trine Gall, 25 år.

600 kvadratmeter Kirkeby-maleri
*Kunstneren Per Kirkeby skal male sit hidtil største værk på loftet i Aarhus Universitets nye auditorium i Vennelystparken i Århus. Maleriet er på hele 600 kvadratmeter, men også tidligere har Per Kirkeby præsteret større loftsmalerier. Hans hidtil største bryder det 140 kvadratmeter store loft i Aarhus Stiftsbogtrykkeris foyer, og for tiden forbereder Per Kirkeby et, der er 240 kvadratmeter stort på Det Kgl. Bibliotek i København.

Experimentarium på EXPO '98
*Den 22. maj åbner den store verdensudstilling World Expo '98 i Lissabon. Temaet er The Oceans, Our Heritage and Future, og det danske 'science center' i København Experimentarium, har designet, produceret og bygget en pavillon. Den står på en 550 kvadratmeter stor, let hældende grund, der er dækket med bassiner og springende 'vandpølser'. Der er vandmøller, rindende vand, lys og farver og diverse vandopstillinger.

Hoffmeyers Rejselegat uddelt
*Digteren Naja Marie Aidt og arkitekten, skulptøren og billedkunstneren Khaled D. Ramadan bliver årets modtagere af tidligere nationalbankdirektør Erik Hoffmeyers rejselegat - to portioner à 45.000 kr. Legatets formål er at yde støtte til yderligere dygtiggørelse af personer, som har gjort en særlig indsats på samfundsvidenskabelige eller musiske områder.

Chef forlader DR-TV
*TV-underholdningschefen i Danmarks Radio, Nils Fuglsang, meddelte tirsdag, at han ikke ønsker at fortsætte i sit job efter prøvetidens udløb. Han vil søge nye udfordringer uden for DR, oplyser TV-direktør Bjørn Erichsen. Nils Fuglsang var bl.a. med til at søsætte programmerne "Musikbutikken" med Keld Heick og "Lystløgnerne" med Peter Kær.

Omkring J.F. Willumsens
*Er man til en kunstudflugt i Kr. Himmelfartsferien, er der to omvisninger i Willumsens skulpturer på Willumsen-museet i Frederikssund. Det er stud. mag. Anne Kielgast, der fortæller, blandt andet om Willumsens 30-årige projekt, Det store Relief. Omvisningerne finder sted torsdag den 21. og søndag den 24. kl. 14.

Jean Voigt på Gladsaxe Teater
*Gladsaxe Teater sælger den 23. maj klokken 10 til 14 ud af mere end 200 kostumer af blandt andre Jean Voigt. Priserne ligger fra en halvtredser til flere tusinde kroner.

Kandidaterne til teaterpokalen
*De danske teaterjournalisters forening har nomineret følgende skuespillere til årets teaterpokal: Sofie Gråbøl for sin rolle i forestillingen Nogen vil komme, Preben Harris for Tur-retur, Gyrd Løfquist for Værelse med sol, Paprika Steen for Nero, Tammi Øst for Aske til aske og Christian Friedlander for De efterlevende. Teaterpokalen uddeles i begyndelsen af juni.

Eksamensangst kan kureres
*To psykologer, der selv har lidt af eksamensangst, har skrevet en bog om, hvordan man kan bearbejde angsten: Eksamen uden angst - vend svaghed til styrke. Bogen beskriver - med tilhørende øvelser - en række kendte angstdæmpende og selvtillidsopbyggende strategier. Forlaget, Klim, påpeger, at bogen henvender sig til "dem, der har læst og kan deres stof, men som alligevel er angste", altså ikke til de dovne slyngler, der har grund til eksamensangst. til gengæld må den kunne bruges året rundt også i andre situationer, der fremkalder irrationel angst.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu