Læsetid: 2 min.

K'nyt

19. maj 1998

Konkurrence med lykkelig slutning
*Emnet for kortfilmkonkurrencen Close Up '98 er "En lykkelig slutning". Filmene vil blive bedømt ud fra såvel idé som original udformning. De seks bedste film vises i Filmhuset i København lørdag den 12. december. Førstepræmien er på 75.000 kroner.

'American Psycho' på film
*Brett Easton Ellis' roman American Psycho skal filmatiseres. Historien om den morderiske yuppie Patrick Bateman er købt af filmselskabet Lion's Gate. Filmen bliver instrueret af englænderen Mary Harron, hvis I Shot Andy Warhol havde Danmarkspremiere i går.
Ingen lykkelige slutninger her!

Matador igen - som talkshow
*Men hvad sker der efter slutningen? Hvad sker der med Laura, når familien Varnæs ikke længere har brug for hende? Og hvad vil Maude gøre, når hun bliver alene? Det giver serien, der sluttede i lørdags, ikke svar på. Men det diskuteres den 23. maj, når en række af de medvirkende med ophavskvinden Lise Nørgaard i spidsen leverer et talkshow på DR TV. Lise Nørgaards eget bud på Lauras og Maudes skæbner er angiveligt,
at de to ender i de samme
beskyttede boliger, Maude dog med et væsentligt ringere tv-apparat end Lauras.

Otto Lindhardt til Centrum
*Den danske forlagsverdens (nu retirerede) grå eminence, Otto B. Lindhardt indtræder fra den 27. maj i Forlaget Centrums bestyrelse. Otto Lindhardt trak sig tilbage fra Lindhardt & Ringhof med udgangen af 1995, og året efter forlod han sine bestyrelsesposter i Bonnierforlagene og i Lindhardt og Ringhof.

Sebastian-musical over Nattergalen
*Komponisten Sebastian får i næste sæson premiere på en stor musical på Folketeatret, baseret på H. C. Andersens eventyr Nattergalen. Hans datter Sara Johnsen får sin debut i hovedrollen som den ægte nattergal.

Teater på Rødkilde Højskole
*Bygningerne, hvor Frede Boisens gamle højskole, Rødkilde Højskole på Møn havde til huse, var sat til salg. Men så gik friske kræfter i gang, og i dag, den 19. maj, kan en ny bestyrelse og en ny forstander afholde ordinær generalforsamling for Den Europæiske Teaterhøjskole Rødkilde, som tilbyder en basisuddannelse, der kan bruges som forskole til en teateruddannelse.

Pris til 'Taxa's hovedforfatter
*Forfatteren Stig Thorsboe, der er hovedforfatter på tv-serien "Taxa", får onsdag Allen Prisen og de 75.000 kr., der følger med æren.
Stig Thorsboe betegnes i motiveringen som foregangsmand for en helt ny måde at arbejde med tv-dramatik herhjemme. Allen Prisen blev for første gang uddelt i 1994. Sidste år blev prisen ligelig delt mellem Kari Vidø, Nikoline Werdelin og Anders Thomas Jensen.

Rettelser ang. Gottlieb og Movin
*Ulla Gottlieb, afdelingsleder på Statens Teaterskole, er ikke blevet fyret, som det fremgik af Inf. 15.5., hendes stilling hører til dem, en styregruppe i sin rapport foreslår nedlagt eller genopslået. Samme dag skrev vi, at Lars Movin har instrueret kortfilmen Lowell celebrates Kerouac, hvilket kun er en halv sandhed, da han har instrueret den sammen med Steen Møller Rasmussen. Undskyld.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu