7. maj 1998

UDSTILLING
*Kirsten Klein viser sine inciterende landskabsfotos, mens Erik Heide viser sine granitskulpturer i:
Sophienholm, Nybrovej 401, Lyngby. Ti.-sø. 11-17, to. 11-21. Åbner i mor. Til 26. juli

*Frans Jacobi viser på udstillingen Sincerely Yours - model 1:1 et virtuelt rum i form af et forslag til et kontemplativt rum, der kan tilbydes f.eks. patienter på sygehuse, behandlingshjem, krisecentre m.v. Her kan de slappe af, kontemplere, fordybe sig eller relatere sig til de eksitentielle og spirituelle problemer, de er oppe imod. Evt. bede, hvis de har behov for det. På udstillingen fungerer publikum som en slags testpersoner.
Rhizom. Åbner i morgen 16-20. Ma.-fr. 11-17, lø.-sø. 13-16. Til 31. maj

*Alan Uglow & Peter Holm udstiller sammen. Uglow viser to store Standardmalerier, der mimer minimalismen, mens Peter Holm udstiller maleri-installationen International, der også betjener sig af et minimalt sprog.
Åbner i dag kl. 18-20. Galleri Tommy Lund, Vindeg. 73, Odense. Ti.-fr. 12-17, lø. 11-15. Til 8. juni

*Anja Franke viser Mini hjem, en installation, som "behandler det sted, hvor dagligdagen overvurderes, og herefter bliver en ambition i sig selv." Installationen vises på Mfkokm, der hermed åbner dørene for deres anden udstilling.
Peter Fabersg. 44, kld. Nørrebro. Åbner i mor. 18-20. On.-lø. 16-19. Til 31. maj

*Clay Ketter viser i samarbejde med kunstnerne Stefan Altenburger, Arno Brandlhuber og Andreas Roth udstillingen Speculations. Der indgår video, musik, lyd og foto, og omdrejningspunktet er et bord.
Galleri Specta, Peder Skrams Gade 13, Kbh. Åbner i dag kl. 17-20. Ti.-fr. 12-17:30, lø. 11-14. Til 13. jun

*X-positioner er en udstilling i tre akter. Den er netop åbnet. Første 'akt' består af en udstilling af Merete Barker og Henrik Gødsbøll. Udstillingen er en svendeprøve i kuratorvirksomhed og er resultat af et samarbejde mellem Kunsthistorisk Institut på Københavns Universitet og professionelle kunstnere.
Museumshallen, Krystalg. 25-27, Kbh. Ma.-fr. 10-16. Til 15. maj

*Sven Dalsgaard - Værker fra de sidste 15 år er en udstilling, hvor Dalsgaard viser sine overraskende, dadaistiske skulpturer og billeder. Ved hjælp af små ændringer af virkeligheden får tingene en symbolsk betydning, der ofte åbner for de store livsperspektiver.
Franz Pedersens Kunsthandel, Carolinelundsvej 47, Horsens. Åbner i dag 13-17. Ti.-sø. 13-17. Til 7. jun

*Eva Lootz - østrigsk-født billedkunstner - står for én af tre nye udstillinger som Brandts Klædefabrik viser. Hun arbejder med foranderlige materialer som sand, pa-raffin, kviksølv, is, ild, glas. Bevægelse og forandring er hendes centrale emner. Lootz viser både installationer og tegninger. Stig Brøggers udstilling Plainthings, som for nylig kunne ses i Danmarkshuset i Paris, består af 100 malerier. "Det stille rum" hedder en udstilling med Annet van der Voort og Johnny Jensen, der begge fotograferer 'dobbelt-døde' dyr, dvs. pattedyr, fugle, padder m.v., som først er udstoppede eller lagt i formalin og siden som udrangerede er sat på pen-
sion i affolkede museer og historisk-medicinske præparatsamlinger.
Brandts Klædefabrik Odense. Ti.-sø. 10-17

TEATER
*Salomé I Oscar Wilde-bølgen følger performancegruppen Von Heiduck og koreografen Thomas Hejlesens version af trekantsdramaet mellem Herodes, Johannes og den stripdansende Salomé. En forestilling, hvor forførelse og afklædning anskues både erotisk og religiøst.
Dansescenen fra 13. - 16. maj

KLASSISK
*Haydn Dirigenten Morten Topp fylder 60 år. Siden 1975 har han stået i spidsen for Akademisk Orkester og Kor. Begivenheden markeres med en koncert, hvor ovennævnte opfører Haydns Skabelsen. Blandt solisterne høres Inger Dam-Jensen, Gisela Stille, Johnny van Hal og Johan Reuter.
Lø. kl. 16 i Helligåndskirken

*Ravel Niels Thomsen (klarinet) og Zapolski Kvartetten spiller musik af Ravel, Rung, Lange-Müller, Heise og Stravinsky. Af sidstnævnte kan De høre en uropførelse af et arrangement af Historien om en soldat. Arrangementet er udført af Alexander Zapolski.
Sø. kl. 11 i Radiohusets Foyer

*Damer Organisten i Davidskirken i København har sendt en meddelelse om, at et islandsk damekor gæster kirken. Musikken består kort og godt af rytmisk og klassisk musik.
Sø. kl. 16 i Davidskirken i København

*Wolf Barytonen Palle
Kibsgaard og pianisten Eva Meile opfører Hugo Wolfs sange med klaverakkompagnement.
Ma. kl. 20 i Bibliotekssalen i Rundetårn

JAZZ
*Thomas Clausen spiller med sin Brazilian Quartet et program, der både er præget af Clausens interesse for brasiliansk musik og af hans genforening med sin gamle makker, altsaxofonisten og fløjtenisten Jan zum Vohrde, i en kvartet med to brasilianere.
Copenhagen JazzHouse, tor. kl. 20.30

*Lars Møller trækker både på indiske og amerikanske inspirationer i sin kvartet, der ud over hans eget tenor-saxspil rummer Jacob Christoffersen (klaver), Thomas Ovesen (bas) og Ole Theill (tabla og trommer).
Copenhagen JazzHouse, fre. kl. 21.30

*Ed Thigpen der var en estimeret trommeslager i Oscar Petersons trio og i mange år har boet i Danmark, spiller under devisen Rhythm Features med to førende yngre danske musikere, pianisten Carsten Dahl og bassisten Jesper Bodilsen.
Copenhagen JazzHouse, ons. og tor. kl. 20.30

ROCK M.M.
*Gil Scott Heron kunne sagtens være hip hoppens bedstefar, og det er han også... Den ældre afro-amerikanske herre har lånt lydstykker og inspiration til de største navne på jazz-rap og hip hop scenen.
Pumpehuset, Kbh., tors.

*DM i Mix byder på Danmarks mest adrætte disc-jockeys, der scratcher med næsen, mixer med fødderne og ender med at få musik ud af det. Eller... døm selv.
Lø, Lille Vega, Kbh.

*Maya Connection er fuldmånefest for dem, der bryder sig om den psykedeliske, vocal-frie goa-techno. Og der venter lidt af en gavebod: Den respekterede århusianske goa-act Orichalcum dukker op fulgt af Ilias. Dj's er: Sangeet, Jean Borelli, Anti og Jay. Chill out area og Videojockeys Genetic Light.
Lø, Amager Kulturpunkt

*Rock Show risikerer ikke at vinde priser for originalitet i bandudvalget, men kvaliteten fejler ikke noget: Run DMC, Status Quo, Beck, Therapy?, B.T.O og Chumbawamba
Lø. 10-23, Kaj 2, Århus Havn

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her