Læsetid: 1 min.

Lettelse i Bruxelles

29. maj 1998

Danskerne i EU ryster på hovedet af debatten

BRUXELLES - De må være undskyldte - de er belgiere - jazz-bandet, der skulle stå for underholdningen for de cirka 200 danskere, der i går var forsamlet i Maalbeek-centret i Bruxelles for at følge optællingen af stemmerne ved folkeafstemningen.
Ikke desto mindre formåede musikerne at levere aftenens mest symbolske indslag, som fik de forsamlede danskere til at bryde ud i større begejstring, end da TV2 leverede den første ja-prognose.
Symbolikken bestod i, at musikerne gik i gang med at spille "When the saints go marching in" da Drude Dahlerup dukkede op på storskærmen.
Udover jazz-bandet, var det TV2-værten Jes Dorph Petersen, der sørgede for underholdningen. Da TV2 første gang stillede tilbage fra Maalbeek-centret i Bruxelles og til studiet i København, bemærkede studieværten, at det "var stedet for dem, der elsker unionen."
Enkelte vittigheder handlede om den efterhånden klassiske bemærkning ved alle folkeafstemningerne, som er fulgt fra Bruxelles.
"Nå, tror du vi har et job i morgen." Efterfulgt af ja-prognosernes bemærkninger: "Nå, så skal vi alligevel på arbejde i morgen."
Minerne i Bruxelles var mere alvorlige, når de danske EU-ansatte diskuterede den forgangne EU-debat.
Mens nej-sigerne i Danmark ofte taler om, at ja-siden får hele medie-opmærksomheden, var der ved bordene i Maalbeek snak om, hvordan det overhovedet kan være muligt, at nej-sigerne i den grad kan sætte den politiske dagsorden. Men den slags ser det ud til, at Bruxelles-danskerne skal vænne sig til. For ingen i Bruxelles tror på, at unionsudviklingen er gået i stå. Eller som John Iversen, medlem af Parlamentet bemærkede: "Den med, at der ikke bliver flere folkeafstemninger, tror jeg ikke på."

(2.udg. af avisen)

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu