Læsetid: 1 min.

Politisk indgreb på tale

6. maj 1998

Nu begynder politikerne på Christiansborg at sidde uroligt i stolene

På Christiansborg sværger alle troskab til arbejdsmarkedets ret til at afgøre lønstridigheder med konflikter. Sådan da.
For efterhånden som benzinen slipper op, er både CD og de konservative ved at være grydeklare til et politisk indgreb, der kan gøre en ende på konflikten.
CD's Peter Duetoft er rolig og fattet, men er så småt begyndt at miste tillid til parterne.
"Der er tilsyneladende ikke andre end CD, der er interesserede i en såkaldt helhedsløsning. Derfor er der kun to muligheder tilbage, at parterne selv finder en løsning, eller at der kommer et indgreb. Det sidste er nok det mest sandsynlige nu," siger Peter Duetoft.
Også de konservative begynder at være konflikt-trætte.
"Både som borger og som folketingsmedlem med samfundsansvar, ser jeg på sagen med stigende bekymring. Der er selvstændige erhvervsdrivende i fare for at gå fallit, og der er kolossale økonomiske omkostninger.
Og i udlandet opdager de, at danske virksomheder der ellers har en tradition for at være leveringsdygtige, ikke er det længere. Det er helt ubestrideligt, at der er store omkostninger forbundet med dette her. Og situationens alvor lægger et stadigt større pres på både parterne og politikerne.
Hvis parterne ikke kan løse konflikten, må regeringen gå ind og forhold sig til sagen aktivt," siger den tidligere arbejdsminister, Knud Erik Kirkegaard (K).
"Konflikten skal ihvertfald være løst i denne måned. Og også dét er alt for lang tid. Jeg havde håbet på en løsning allerede i weekenden. Det at benzinen er ved at være væk fra tankstationerne er noget der virkelig kan mærkes. Især i områder der ligger langt fra jernbanerne. Der er mange der bor 30 kilometer fra nærmeste jernbane, og hvad skal de gøre," spørger Knud Erik Kirkegaard.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her