Læsetid: 1 min.

Venstre tager afstand fra økologi-hader

26. maj 1998

Økologiske landmænd frabeder sig at blive sammenlignet med nazister og kommunister af Venstre-politiker

Venstres politiske ordfører, Ulla Tørnæs, og partiets landbrugsordfører, Christian Mejdahl, tager afstand fra partiets nyvalgte folketingsmedlem Helga Moos, som går til angreb på økologien i stærke vendinger.
"Helga Moos giver ikke udtryk for Venstres synspunkter," siger Ulla Tørnæs til bladet Økologisk Jordbrug.
"Hendes synspunkter vil jeg ikke lægge navn til," tilføjer Christian Mejdahl. "Øko-ideologien er en stagnationsideologi. Den holder sine tilhængere i skak med angst (enten støtter du os, eller også går kloden under). Den bygger på de samme elementer, som bar dette århundredes store totalitære ideologier, nazismen, kommunismen og fundamentalismen," sagde Helga Moos til Information i 1995.

Farlig for friheden?
Den økologiske ideologi er farlig for den enkeltes demokratiske frihed og Vestens fortsatte udvikling i kraft af en afstumpet holdning til den globale medmenneskelige forpligtelse, skrev hun i en bog sidste år.
Som nyvalgt medlem af Folketinget og dets miljøudvalg er det hendes erklærede mål at afskaffe statsstøtten til økologi.
Tre medlemmer af Venstre, som sidder i bestyrelsen af Landsforeningen Økologisk Jordbrug, føler sig ilde berørt over sammenligningen med "de modbydeligste strømninger i dette århundrede".

Ilde berørt
I et brev til partiformand Anders Fogh Rasmussen og Venstres folketingsgruppe frabeder de sig at "blive lagt for had på et grundlag, der fagligt set er mangelfuldt, for nu at sige det meget venligt".
De tre Venstre-landmænd, Palle Foged, Knud Erik Sørensen og Lotte Ravn Lei mener, at "den økologiske landmand på fornemste vis forvalter den liberale opfattelse af ansvarlighed og selvstændighed, og at det er hinsides enhver rimelighed at råbe nazister efter os."
Ulla Tørnæs siger til bladet Økologisk Jordbrug, at hun ikke har det fjerneste imod økologiske varer.
"Vi har også fra starten været med til at lave tilskudsordninger. Og dem står vi ved," siger hun.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu