Læsetid: 1 min.

Vestager flytter uddannelse

27. maj 1998

Undervisningsministeren opfordrer nu universiteterne i Odense og Århus til at etablere den nye uddannelse i folkesundhed

Den aflyste uddannelse i folkesundhedsvidenskab flyttes til et af universiteterne i Odense eller Århus, efter at rektor Kjell Mølgård for to uger siden kunne meddele, at Københavns Universitet ikke så sig i stand til at gennemføre den planlagte start på uddannelsen til sommer.
Det bliver efter alt at dømme resultatet, efter at Undervisningsminister Margrethe Vestager i et svar til CD's Yvonne Herløv Andersen siger, at hun vil opfordre Aarhus eller Odense Universitet til at etablere uddannelsen.
I svaret, der redegør for Undervisningsministerens initiativer til at sikre gennemførelsen af folkesundhedsuddannelsen, kritiserer Mar-grethe Vestager Københavns Universitet for, at udskydelsen på ubestemt tid først skete efter, at ansøgere til uddannelsen havde søgt via kvote 2. Samtidig vil ministeren nu have tilbagebetalt 1,2 millioner kroner, som Undervisningministeriet i 1996 gav universitetet til afvikling af uddannelsen.
Så tæt på studiestart den 1. september regner Mar-
grethe Vestager ikke med,
at folkesundhedsuddannelsen kan gennemføres på et af de andre universiteter allerede i år.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her