Læsetid: 1 min.

Fodboldfolk

26. juni 1998

Søren Lerby
*Før søndagens ottendels-finale mod Nigeria er det måske værd at mindes eks-landsholdspilleren Søren Lerbys klokkeklare ord, da det i sin tid blev foreslået at landsholdet skulle køre i hestevogn gennem København efter semifinalenederlaget
til Spanien ved EM i 1984: "Man kører ikke i charabanc, når man har tabt".

Daniel Amokachi
*Nigerias stjerne-angriber Daniel Amokachi blev knæskadet under opvarmningen til onsdagens kamp mod Paraguay, og det er uvist, hvor længe han skal holde pause.

Thomas Hylland Eriksen
*Socialantropologen Thomas Hylland Eriksen fra Universitetet i Oslo til Verdens Gang: "Fodbold er et stort, nærmest religiøst ritual. Folks forhold til idræt har en klar seksuel karakter. Først spil og spænding, så en orgastisk udløsning i form af jubelbrøl, og derefter afspænding med tilhørende glæde og tilfredshed". Hylland Eriksen tilføjer, at sportsritualet har alle fascismens gode sider i sig, men ingen af de dårlige.

Brian Steen Nielsen
*Eks-OB'eren, der af ukaraktiserbare grunde ikke befinder sig i VM-landsholdstruppen, er efter endt lægeundersøgelse klar til at begynde træningen i AB.

Henrik Knudsen
*TV 3-reporteren har et problem med tidsfornemmelsen. Torsdag kl. 16.46 annoncerede den forhenværende køkkensælger, at der netop nu fra svensk tv forelå billeddokumentation for, at brasilianeren Junior Baiano faktisk begik straffespark mod Norges Tore André Flo. Knudsen viste dog ikke billedet. Det havde ellers ikke været svært, al den stund norske Aftenpostens homepage allerede udsendte det torsdag kl. 9.37. Vi beklager den forringede billedkvalitet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her