Læsetid: 2 min.

K'NYT

30. juni 1998

Kaospilot formand for Udviklingsfonden
*Kulturministeriets nye Udviklingsfond skal til efteråret afløse Kulturfonden, skriver Aktuelt. Det bliver overraskende med Uffe Elbæk, århusiansk kaos-chefpilot, ved pinden. Dermed går formandsposten den tidligere Kulturby-chef Trevor Davies' næse forbi, til trods for, at denne som formand for Kulturfonden selv er en af arkitekterne bag Udviklingsfonden. Kulturminister Elsebeth Gerner Nielsens prioriterede områder for den nye fond er multimedier, flerkulturelle forhold og ungdomskultur. Fonden skal årligt råde over 24 millioner kroner, som den kan fordele mellem ansøgere fra kulturlivet. Desuden kan fonden - i modsætning til den indstillede Kulturfond - selv sætte projekter igang.
Udover Uffe Elbæk består bestyrelsen af centerleder Kirsten Drotner, galleriejer Nicolai Wallner, installationskunstneren Eva Koch, filminstruktøren Anne Wivel, video/multimedieinstruktøren Vibeke Vogel, forfatteren Hans Hansen, musikanmelder Katrine Ring samt Libuse Müller, der er socialrådgiver med speciale i multikulturelle forhold.

Ny centerleder på Hald Hovedgaard
*Det litterære Center på Hald Hovedgaard ved Viborg har ansat cand. mag. i litteraturhistorie og arabisk Peter Q. Rannes som ny leder. Han afløser Erling Greve Kristensen, der overgår til andet arbejde i Den selvejende Institution Hald.

95 oversættelser fra dansk
*Dansk Litteraturinformationscenter har udgivet sin årsberetning. Deraf fremgår det, at danske værker i 1997 er blevet oversat i 95 forskellige tilfælde (fraset paperbacks) til 26 forskellige sprog. Mest oversat er Peter Høeg, hvis bøger er kommet i tolv forskellige udgaver på engelsk, fransk, hollandsk, italiensk, kroatisk, norsk, rumænsk, spansk, svensk, tjekkisk og tysk. Efter ham følger Karen Blixen med fem forskellige udgaver, mens tredjepladsen indtages af Søren Kierkegaard med fire udgaver.

Cellist og oboist får Jacob Gade-legater
*Den 20 årige cellist Steve Kramer og oboisten Peter Kirstein på 23 år får i 1998 Jacob Gades Legats store priser på 100.000 kroner, mens strygekvartetten Cailin, der består af fire unge kvinder, er tildelt 50.000 kroner. Midlerne fra legatet stammer hovedsageligt fra Jacob Gades verdensberømte melodi Tango Jalousie, som han skrev i 1925. Jacob Gade, der selv oprettede legatet for unge musikere, døde i 1963, 84 år gammel.

Molière på Grønnegårds Teatret
*For 17. gang i træk danner Kunstindustrimuseets rokokohave i Bredgade i København rammen om Grønnegårds Teatrets sommerforestilling. I år skal der spilles Molière, Den Adelsglade Borger, der har skuespillerne Lars Knutzon og Gitte Siem i hovedrollerne. Forestillingen har premiere den 3. juli og spiller til den 24. august.

Roskilde lukkede med fodbold og Iggy Pop
*Med det danske fodboldlandshold 4-1 sejr over Nigeria på skærm på Blå Scene og Bootleg Beatles på Orange lukkede en fredelig Roskilde Festival. Forinden havde den legendariske Iggy Pop dog givet sikkerhedsvagterne tics ved at invitere folk op på scenen, men eller meldes om fredelige forhold, færre drugs, spritkørsler og indbrud. Også færre besøgende.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu