Læsetid: 2 min.

K'NYT

26. juni 1998

Ny Michael-roman på vej
*Forfatteren Ib Michaels næste bog bliver Atkinsons Biografi - En Vandrehistorie, og den udgives til oktober. Det oplyser forlaget Gyldendal, der endvidere kan berette, at Michaels seneste roman, Prins, er blevet vel modtaget af anmelderne i Norge, som en sprudlende og velskrevet roman med en historie, der virker stærkt forførende på læseren.

Auktion efter hollandsk princip
*Så er der udkald for alle bogorme, der ønsker at deltage i den hollandske auktion i Helligåndshuset på Strøget i København. Ialt 50.000 bøger skal sælges fra på mandag til lørdag d.18.7. Det hollandske princip består i, at bøgerne nedsættes lidt hver dag, fra 100 kr. den første dag og helt ned til 2 kr. den sidste lørdag. Spørgsmålet er så, hvor længe man tør vente. Peter Grosells Antikvariat står bag auktionen.

Små bøger om store filosoffer
*Forlaget Sesam, der ligesom Aschehoug hører under Egmont-koncernen, udgiver en ny serie bøger om store filosoffer. De første to fortæller om Sokrates og Nietzsche og er skrevet af hhv. Anthony Gottlieb og Ronald Hayman. De koster 49 kr. for 64 sider. Seriens næste bøger handler om Aristoteles og Descartes.

Sangeren skulle til tandlæge
*Der er kommet enkelte afbud fra musikere til weekendens Roskilde Festival. Orange Scene må lørdag aften undvære engelske Echo & The Bunnymen på grund af sygdom i bassisten Lis Pattinsons familie. Amerikanske Fu Manchu er også blevet forhindret til koncerten på Gul Scene i aften. Sangeren Scott Hill har fået tandpine, har aflyst Europa-turnéen og er taget hjem for at komme til tandlæge! I stedet optræder svenske In Flames, amerikanske Misfits og engelske The Strangler.

Tori Amos modtager pris
*På Roskilde-festival, der startede i aftes, fik en af stjernesolisterne, Tori Amos, overrakt en pris på 25.000 dollars fra Roskildefonden, som hun modtog på vegne RAINN, Rape, Abuse & Incest National Network, en organisation, hun har været med til at starte efter selv at have været udsat for voldtægt. RAINN er et netværk af 700 krisecentre i USA, som tilbyder gratis rådgivning.

Universitetsforlag har en plan
*Odense Universitetsforlag har lagt en plan for efterårets udgivelser. Niels Thomsen har således skrevet om idélandskabet i dansk politik og hverdagsliv 1870-1914, Kurt Villads Jensen m.fl. belyser retssagen mellem Jens Grand og Erik Menved, Leif Thorsen har begået en Hans Hedtoft-biografi, mens Peter Stein Larsen skriver om modernistiske outsidere i kunstens litterære verden. Desuden kan nævnes Sigrun Davidsdottirs Håndskriftssagens Saga, Evald Tang-Kristensens folkeeventyr fra Jylland ved Vibeke Arndal, Ivar Berg-Sørensen og Per Jørgensen om dansk skoleidræt gennem 200 år, Knud V. Jespersen om SOE og Danmark 1940-43, Niels Jensen om danske frivillige i Baltikum 1919 og endelig et studie i nordiske salonmiljøer 17890-1850 ved Anne Scott Sørensen.

Paparazzo-thriller fra Leif Davidsen
*Krimi-forfatteren Leif Davidsen har afleveret et manuskript til en ny bog til sit forlag, Lindhardt & Ringhof, til udgivelse i september. Lime's billede er en thriller, hvori en papparazzofotograf, involveres i dramatiske, politiske begivenheder i Madrid, Danmark, det tidligere DDR og Rusland.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu