Læsetid: 2 min.

K'nyt

11. juni 1998

Nordisk børnebogspris
*Den svenske forfatter Ulf Stark modtager i år Nordisk Børnebogspris. "Ulf Stark tager i sit forfatterskab fat på de store eksistentielle spørgsmål, og han magter suverænt at afdramatisere de svære sager. Han er sin helt egen, og hans børnebøger kan også læses af voksne," hedder det i begrundelsen for valget af Ulf Stark. Den svenske forfatter har blandt udgivet Englen og den blå hest i 1997. Prisen, et diplom og unika-keramik, overrækkes på BogForum 98 i København den 21. nov.

Den Danske Filmskole åbner
*Den Danske Filmskoles nye lokaler på Holmen i København indvies den 13. juni. Filmskolen er den sidste i rækken af kunstneriske uddannelsesinstitutioner, der flytter ud på Holmen. De øvrige er Kunstakademiets Arkitektskole, Rytmisk Musikkonservatorium og Statens Teaterskole.

Blindesamfundets radiospilpris
*Forfatteren og dramatikeren F.P. Jac modtog onsdag Dansk Blindesamfunds Radiospilpris 1998 for radiospillet Som om vi ikke er plot nok. Ved en reception i P1's lokaler overrakte Kurt Nielsen fra Dansk Blindesamfund prisen til F.P. Jac. Prisen består af 15.000 kr. og statuetten "Solpigen" af den blinde billedhugger O. Kavsmand. I Som om vi ikke er plot nok skilder F.P. Jac sit venskab med digterkollegaen Michael Strunge i årene 1977-83.

Saxgren udstiller i New York
*Fotografen Henrik Saxgren har den 14. juni fernisering på en udstilling af fotografier fra Danmark, Rwanda, Israel, Haïti og Cuba. Fotografierne samlet i bogen Point of View, der udkom i april måned i USA med forord af Peter Høeg. Forlaget er Aperture, udstillingen vises på Walter Reade Theater Gallery i Lincoln Center NY.

Afrikansk kunst på Rungstedlund
*Rungstedlund, der også bærer navnet Karen Blixen Museet viser fra i dag og måneden ud en udstilling af afrikansk kunst, akkompagneret af Blixen-tekster. Der er tale om en ikke tidligere udstillet privatsamling af forfaderfigurer, rituelle figurer og masker. Niels Birger Wamberg og den schweiziske forsker Ann Egli har skrevet katalogtekst, og Gevalia er sponsor. Karen Blixen associeres jo med kaffe.

Dansk litteraturv. Torben Madsen
*Informations tidligere kulturredaktør Torben Madsen vil kunne høres ved et arrangement i Schierbecks Boglade ved søerne i København i aften kl. 20. Torben Madsen er i dag forlagsredaktør på Samleren, og han vil tale om tendenser i dansk litteratur.

Kriminalpris til 'Sindssygelægen'
*Årets Rosenkrantzpris, Det Danske Kriminalakademis fornemste pris, går i år til den amerikanske forfatter Caleb Carrs debutroman Sindssygelægen. Det er forlaget Klim, der står for den danske udgave, nomineret var foruden Carr Anders Bodelsen, James Lee Burke, Walter Mosley, Ian Rankin og John Sandford.

Stævne for gammel musik
*Lejre Forsøgscenter arrangerer igen i år et Stævne for gammel musik, hvor spillemænd og -kvinder, solo og gruppevis, spiller på gamle instrumenter, kendte og glemte. Stedet er Jernalderlandsbyen fra Danselabyrinten til Offermosen i weekenden den 13.-14. jun.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her