Læsetid: 2 min.

K'nyt

9. juni 1998

Artcrash på internettet
*Det stort anlagte århusianske fin-de-millenium-projekt Art Crash under Kulturhus Århus har fået egen hjemmeside på adressen www.artcrash.dk. På hjemmesiden, der er designet af den århusianske multimediekunstgruppe Træden & Terne, blotlægges et massivt program for det internationale kunst & kulturprojekt, der frem til slutningen af 1999 vil præsentere kollisioner mellem allehånde kunstformer. Som et led i Art Crash rykker poesiprojekt Litteratur på scenen i dag ud under åben himmel. Digterne Lene Henningsen, Christian Dorph, Merete Torp, Pia Juul og Carsten René Nielsen læser digte op med lysinstallationer, stranden og havet som kulisse.

Abort, voldtægt og dialog med Lucifer
*Det er ét af de emner, et nyt tidsskrift, blender, tager op i sit førte nummer, der kommer torsdag. Et andet emne er "eufori". Der opstilles kategorier for stofmisbrug og omtales prominente brugere. Stort emne. Og så er der masser af musik. Bag initiativet står blandt andet chefredaktør Klaus Lynggaard, Informations tidligere rockredaktør. Ansvarshavende er Anders Bruun, Ralf Christensen, også kendt fra Informations rockspalter, er redaktionschef og Peter Ravn er art director.

Patos på syv forskellige måder
*Hvordan fungerer patos som æstetisk strategi? Det undersøger man på Aarhus Universitet som led i et forskningsprogram om moderne æstetisk teori. Og det er der nu kommet en bog ud af med syv forskellige undersøgelser af patos. Der indledes med en undersøgelse af litterær patos fra Aristoteles til den amerikanske kritiker Harold Bloom. Sidste artikel handler om Lars von Triers Breaking the Waves og dér ind imellem er der artikler om dans, billedkunst lyrisk patos, postmodernistisk patos og piger, pop og patos. Birgit Eriksson, Morten Kyndrup og Niels Lehmann har redigeret. Bogen er udkommet på Aarhus Universitetsforlag.

Komponister, festival og Adorno
*Det er temaerne i det nye nummer af Dansk Musiktidsskrift. Det er Peder Kaj Pedersen, der skriver om den tyske Frankfurterfilosof, Theodor W. Adornos Sibelius-kritik, redaktøren Anders Beyer skriver om tre netop afholdte festivaler for moderne musik, og komponisten Ejnar Kanding har ordet i tidsskriftets serie om unge komponister.

Brahmans drøm på Internet
*Brahmans drøm er titlen på én af de - endnu få - bøger, man efterhånden kan læse på internet, udgivet direkte på nettet. Bogen handler om den danske journalist, Axel Kristensens tre lange rejser til den indiske hellige mand, Sathya Sai Baba. "En journalistisk reportage om min rejse til menneskets indre", kalder han den. Adressen er: http://hjem.get2net.dk/brahman.

Internetcenter på Experimentarium
*Experimentarium i Hellerup har netop indviet sit nye Internet-værksted, hvor publikum i ferier og weekends kan få undervisning i brug af Internettet. Værkstedet, som har kostet 425.000 kroner er doneret af det amerikanske computer-firma Hewlett-Packard.

Global hitliste fra CNN
*TV-stationen CNN har offentliggjort den første globale Top 10 Global Album Chart, hvor danske Aqua er nummer ti. Nummer ét er soundtracket til Titanic med 20 mill. solgte eksemplarer.

Princes' Award i Filmhuset
*Fra den 15. til den 22. juni vises i Filmhuset i København de ni film, der er blevet nomineret som årets bedste europæiske audio-visuelle produktion om Europas miljø. To af produktionerne er danske, nemlig Den hemmelige faktor, et tv-dokumentarprogram, der afslører, at der 22 sekunder før reaktoreksplosionen på Tjernobyl indtraf et jordskælv ti kilometer fra værket. Den anden er et multimedieprogram, betitlet Med kloden som indsats. Der er tre kategorier, og priserne uddeles af miljøkommisær Ritt Bjerregaard den 22. juni.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu