Læsetid: 2 min.

K'nyt

4. juni 1998

Ikke flere bibliotekspenge
*Der bliver ikke flere bibliotekspenge til fordeling mellem de berettigede forfattere. Det erfarer Information, efter at kulturministeren onsdag var i samråd om sagen. Kulturministeriet har administreret biblioteksafgiftsloven således, at forfattere til klassesæt ikke var berettiget til afgiften. Denne denne afgørelse er imidlertid blevet underkendt i Biblioteksnævnet, hvilket betyder, at de penge, forfatterne har optjent i 1997, beskæres med omkring 25 procent med tilbagevirkende kraft. Dansk Forfatterforening, Statens Litteraturråd samt SF har på den baggrund krævet, at pengene til fagbogsforfatterne i stedet skaffes via en ekstrabevilling, men det afviste ministeren i samrådet. Ole Sohn, SF, siger til Information, at han vil forsøge at skaffe flertal blandt partierne for en ekstrabevilling.

Adgang til kulturen
*Forskellige handicapforeninger har i de sidste par år fremprovokeret lettere adgang for alle til offentlige bygninger og trafikanlæg. Nu har Kulturministeriet sørget for økonomiske midler til en arkitekt- og designkonkurrence på arkitektskolerne i København og Aarhus. Emnet er yderligere lettelse af tilgængelighed og opfattelighed for både handicappede, børn og gamle i byen som kulturarena. Prisopgaven strækker sig fra byrum til genstande, gader og huse, der kan fremme opmærksomheden om den fælles udveksling af oplevelser, en øget tilgængelighed muliggør.

Bladtegnerpris til Gitte Skov
*Aktuelts bladtegner Gitte Skov fik onsdag overrakt Danske Bladtegneres Cross Pris ved en sammenkomst i Tivoli i København. I begrundelsen for tildelingen hedder det bl.a., at Gitte Skov har markeret sig som en tegner, der tør stå ved sit køn og mestrer såvel den sirlige, fine streg som den brede pensel. Gitte Skov har en sjælden evne til at kombinere sine streger og tanker til noget homogent og sammenhængende, der pryder avisens ny udseende. Til stadig vedkommende og altid overraskende, fastslår pris-komiteen i sin begrundelse.

Carl Nielsens værker i 32 bind
*Det Kongelige Bibliotek udgiver den 9. juni de to første bind af den store Carl Nielsen udgave. Bindene indeholder den 2. symfoni, "De fire temperamenter" samt den 5. Med den samlede Carl Nielsen-udgave i 32 bind bliver Nielsens værker tilgængelige i videnskabelig form.

Temanummer om multikulturalisme
*Tidsskrift for politisk videnskab, Politica, har lavet et temanummer om multikulturalisme. Indholdet spænder fra en diskussion af multikulturalismens forhold til den liberale filosofiske tradition over en redegørelse for Canadas multikulturelle politik til Lise Togebys undersøgelse fra 1997 om danskernes forhold til det multikulturelle. Hun finder blandt andet, at der i USA er en langt større accept af kulturel forskellighed end i Danmark, hvor såvel befolkning som politikere kræver, at folk med en anden kulturel baggrund skal blive danske.

Günter Grass på KafCafé
*Som led i en festligholdelse af den tyske forfatter Günter Grass, der fyldte 70 år i oktober, arrangerer KafCaféen i København den 5. juni en aften med udgangspunkt i Grass' litterære værker. Der bliver oplæsning på tysk af et af Grass' første dramaer, Noch zehn Minuten bis Buffalo, og Palle Mikkelborg (trompet) samt Helen Davies (harpe) vil improvisere over udvalgte Grass-digte. Günter Grass selv vil høre på.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu