Læsetid: 2 min.

K'NYT

3. juni 1998

Ayatollah online
*Det iranske præstestyre planlægger at lægge Ayatollah Khomeinis samlede værker ud på internettet, skriver det iranske nyhedbureau IRNA. Hamid Ansari, leder af det institut der har rettighederne til Khomeinis værker, oplyser, at tektserne vil blive offentliggjort på 16 sprog foruden persisk. Foruden religiøse værker har Khomeini skrevet adskillige digte. Ansari har ikke oplyst hvornår Khomeini-hjemmesiden åbner, ligesom det ikke vides om siden vil indeholde et link til Salman Rushdies hjemmeside.

Forlagsdirektør vil skrive
*Forlagsdirektør Liv Bentsen fratræder sin stilling på Lindhardt og Ringhof. Liv Bentsen har besluttet sig for at skrive og bosætter sig i England. I den forbindelse ændrer Lindhardt og Ringhof a/s organisation, således at den fremover kommer til at bestå af tre redaktioner, nemlig en afdeling for udenlandsk litteratur, ved redaktionschef Trine Licht, en afdeling for dansk skønlitteratur ved Hans Henrik Schwab, samt L&R Fakta, ved redaktionschef Pia Håkonsson. Det overordnede redaktionelle ansvar får forlagsdirektør Annemarie Elkjær, der sammen med administrerende direktør Henrik Hjorth udgør Lindhardt og Ringhofs direktion.

Ny skønlitterær bestyrelse
*Danske skønlitterære forfattere har fået ny bestyrelse. Peter Legård Nielsen blev på generalforsamlingen 27. maj genvalgt som formand, og som næstformand valgtes Anders Bodelsen. Kasserer blev Connie Bork.
Derudover består den nye bestyrelse af Camilla Christensen, Jens-Martin Eriksen, Kirsten Hammann, Lis Vibeke Kristensen, Nina Malinovski og Mette Winge. Suppleanterne hedder Janina Katz, Svend Ranild og Pernille Tønnesen.

E-mail føljeton
*Den amerikanske forfatter Barry Beckham forsøger at afsætte sin seneste roman You have a friend, der handler om dagligliv i Chase Manhattan Bank, som føljeton på internettet. Derved genopliver han en tradition fra sidste århundrede, hvor bl. a. Charles Dickens og Dostojevski skrev betydningsfulde romaner som føljetoner. Dengang stod kapitlerne at læse i litterære magasiner, hvor Beckhams fornyelse består i, at nye kapitler sendes til abonnenterne pr. e-mail hver måned. Et prøvekapitel er lagt ud på www.beckhamhouse.com

Pris til Klaus Rifbjerg
*Forfatteren Klaus Rifbjerg får grundlovsdag overrakt Limfjordsegnens Litteraturpris, der i år skifter navn til Johannes V. Jensen-prisen.
"Navneskiftet" skyldes, at det i år er 125 år siden, Johannes V. Jensen blev født.
Samvirkets formand, forfatteren Knud Sørensen, siger til Skive Folkeblad, at Rifbjerg er den nulevende forfatter, der i sin generation har haft samme centrale placering, som Johannes V. Jensen havde i sin. Prisen uddeles af Limfjordsegnens Litteratur Samvirke under et friluftsmøde ved Johannes V. Jensens mindested syd for Farsø. Hvis vejret bliver dårligt, flyttes seancen til kulturhuset i Farsø.

Holst sælger i Tyskland
*Under titlen Meerjungfrau sucht mann fürs leben er Hanne-Vibeke Holsts roman Det virkelige Liv solgt i 21.000 eksemplarer i Tyskland. Grundet den fine modtagelse vil forlaget Goldmann udgive romanerne Thereses tilstand og En lykkelig kvinde indenfor det næste år. Herhjemme er det samlede oplag for de to første bind i Holst serie om tv-reporteren Therese Skårup trykt i over 100.000 eksemplarer.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her